РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.03.2011

30,4 мільярда євро

сягнув дефіцит платіжного балансу Європейського Союзу у IV кварталі минулого року, тоді як за вiдповiдний перiод 2009 року ця цифра не перевищувала 5 мільярдів євро, повідомляє Євростат. Так, дефіцит торгівлі товарами становив 26,3 млрд. євро, тоді як за аналогічний період 2009 року — 8,4 мільярда. Окрім того, скоротився у порівнянні з 2009 роком і профіцит — до 15 мільярдів євро проти майже 19 мільярдів.

 

850 мільйонів гривень

коштувало платникам податків утримання апарату Верховної Ради, повідомляє пресслужба парламенту. 473 мільйони склали витрати на забезпечення законотворчої діяльності ВР, майже 178 мільйонів заплатили за організаційне, інформаційно­аналітичне та матеріально­технічне забезпечення роботи парламенту. 42,5 мільйона «потягло» утримання автобази для народних депутатів, ще 3,6 мільйона витратили на їдальню для народних обранців. Майже 9 мільйонів нардепи «проїздили» у закордонних відрядженнях.

 

160 мільйонів доларів

закликає терміново зібрати Організація Об’єднаних Націй для допомоги потерпілим унаслідок громадянської вiйни у Лівії. Із початку лютого Лівію покинули майже 200 тисяч людей. Фахівці ООН очікують, що найближчим часом кількість біженців зросте ще на 400 тисяч, а країну загалом чекає гуманiтарна катастрофа.

 

25 мільйонів доларів

— така вартість ювелірних прикрас, виявлених у ринвi будинку. Цінності були запаковані у пластиковий контейнер. Французька полiція підозрює, що прикраси були викрадені з бутіка Harry Winston у лютому цього року. Тоді вдалося затримати 25 грабіжників, а частину коштів повернути власникам магазину. Тепер, вважає французька полiцiя, удалося знайти решту викраденого, заховану біля помешкання одного з грабіжників. Серед знайденого — 19 обручок і три коробочки з сережками, одну пару з яких оцінюють у 19,5 мільйона доларів.

 

1 мільйон шенгенських віз

або 97 відсотків від поданих заявок отримали торік громадяни нашої держави. Як інформує представництво Європейського Союзу в Україні, третину дозвільних документів на в’їзд у країни шенгенської зони українці отримали безкоштовно, а кількість виданих віз, як і кількість довгострокових віз, постійно зростає.

 

430 тисяч євро

зобов’язав виплатити компанію Google суд Парижа у відповідь на позов групи французьких кіновиробників, які звинуватили iнтернет–компанію у розміщенні посилань на фрагменти кінофільмів без відповідного дозволу. Відтак Феміда визнала Google винним за чотирма епізодами, оштрафувавши майже на півмільйона євро. Відповідачі вже пообіцяли подати апеляцію на це рішення.

 

18, 7 відсотка українок

не завжди можуть дозволити собі купити поїсти і живуть за межею бідності, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Ще 45,7% українських жiнок зазначили, що грошей вистачає лише на їжу, а купити одяг для них є проблематичним. А 30,7% представниць слабкої статі відповіли, що можуть нормально харчуватися й одягатися, утім їм не вистачає коштів на купiвлю дорогих речей. І лише 0,1 відсотка наших спiввiтчизниць можуть дозволити собі придбати все, що завгодно.

 

11 українських моряків

досі перебувають у піратському полоні, повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Андрій Олефіров. Усі вони перебувають на чотирьох суднах, захоплених у різний час піратами. Найближчим часом, зазначив Олефіров, МЗС очікує на звільнення з піратського полону одного з кораблів iз нашими співвітчизниками. Він також додав, що переговори з піратами ведуть фахівці, яких наймають судновласники.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>