Війна за «чорне золото»

Війна за «чорне золото»

Громадянська війна в Лівії набирає обертів. Військові сили, які підтримують лідера Лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі, вирушили в наступ на міста, раніше захоплені повстанцями. Зокрема, їм вдалося відбити портове місто Марса–ель–Брега, розташоване за 200 кілометрів на захід від «революційної столиці» — Бенгазі. За інформацією телеканалу «Аль–Арабія», в сутичках загинуло щонайменше 14 людей.

Попри те що в Марса–ель–Брега мешкає всього лише близько 10 тисяч людей, це місто є дуже важливим для Лівії як одна з головних ланок нафтоекспортного ланцюжка: саме з його порту відходить чимало танкерів із видобутим у Джамахірії «чорним золотом».

Мексиканський Тадж–Махал

Мексиканський Тадж–Махал

Мексиканський мільярдер Карлос Слім ніколи не забуває про тих, кому в цьому житті пощастило менше. Щороку телемагнат витрачає на різні соціальні програми близько 5 мільярдів (!) доларів. Що не заважає йому стабільно входити до трійки найзаможніших людей планети (разом із зас­новником компанії «Майкрософт» Біллом Гейтсом та американським інвестором Джиммі Баффетом) за версією журналу «Форбс» — минулого року Слім із капіталом 53,5 мільярда доларів посів у цьому рейтингу перше місце. А днями знову довів, що велике у нього не лише багатство, а й серце: у столиці Мексики відкрився музей мистецтва, екс­позиція якого повністю складається з витворів мистецтва, зібраних Слімом упродовж усього життя.

А їх таке дивує

А їх таке дивує

«Невже у нас вiдроджується цензура?» — це запитання останніми днями неабияк турбує польські засоби масової інформації. Громадськiсть обурена вчинком керiвника канцелярiї прем’єр–мiнiстра, який пiд час вiзиту Дональда Туска до Iзраїлю намагався заборонити журналiсту поставити незручне запитання. Томаш Арабськи — так звати чиновника — попросив кореспондента агенцiї ПАП вiдмовитися вiд реплiки, потiм зателефонував керiвнику цього ЗМІ у Варшаву, i шеф уже остаточно вплинув на журналiста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Любов — це коли задарма

Любов — це коли задарма

Поїхати до далекого Владивостока міністрові оборони України Михайлові Єжелю було вдвічі приємно. По–перше, Росія для теперішнього керівництва країни й армії — орієнтир у всьому. По–друге, свою військову кар’єру пан Єжель зробив саме на Тихоокеанському флоті, подейкують, міністр у тісному колі й досі ностальгійно згадує часи, коли він «на повному ходу «паркував» у Владику БПК (великий протичовновий корабель. — Авт.)». Господарем виступив міністр оборони Росії Анатолій Сердюков, попри свою гостинність, росіяни твердо задекларували, чого хочуть: переозброєння Чорноморського флоту в Севастополі, недобудований крейсер «Україна», спільного використання тренажерного комплексу палубної авіації НИТКА, бажано якнайдешевше, а краще — безкоштовно.

БТРи знов затримуються

БТРи знов затримуються

Україна не встигає виконати контракт із постачання бронетранспортерів до Іраку. Разом з останнім днем лютого цього року закінчився і крайній термін початку поставок техніки. Відтак Києву загрожують штрафні санкції, передає видання «Фокус». Як повідомило джерело в компанії, згідно з додатковою угодою з іракською стороною, Україна до кінця лютого в Ірак мала доставити перші БТР. Однак листом керівника «Укрспецекспорту» іракських фахівців запросили на інспекцію БТР тільки на 10 березня. Іракська сторона у листі від 21 лютого, у свою чергу, погодилася перенести дату прийому та інспекції БТР. Але за умови, що 1 березня Україні почнуть нараховувати штрафні санкції за зрив термінів постачання БТР.

Ледь не «розвели»

Ледь не «розвели»

Міжнародний арбітражний суд Міжнародної торгової палати залишив без задоволення позов «Інтеграл Ресорсез» до спеціалізованої зовнішньоторговельної фірми «Прогрес», дочірнього підприємства української держкомпанії «Укрспецекспорт». Пакистанці вимагали 44 мільйони доларів відшкодування за нібито надані свого часу консультаційні послуги з продажу зброї. Як доказ позивачі наводили два додаткові договори про надання цієї послуги, які врешті–решт були визнані підробними.

Всі статті рубрики