НОВИНИ ПЛЮС

02.03.2011

Прокурор загинув через куріння?

Попередні висновки судово–медичної експертизи свідчать, що прокурор Жашківського району Олег Осипенко, який, як учора писала «УМ», згорів у власному автомобілі, загинув унаслідок нещасного випадку. Як розповів перший заступник прокурора Черкаської області Володимир Вегера, Осипенко часто скаржився на болі в серцi й навіть проходив курс лікування пневмонії. «Ось і того дня, сидячи в машині, затягнувся цигаркою і, очевидно, йому стало погано: цигарка впала на одяг, загорілася, після чого полум’я охопило весь салон», — припустив Вегера, який також зазначив, що поки слідство немає остаточних результатів експертизи, за фактом загибелі порушено кримінальну справу.

У Києві подорожчала «комуналка»

Відучора, якщо власник квартири платитиме за комунальні послуги до 20–го числа кожного місяця, вартість холодного водопостачання становитиме 1,8 гривні за один кубометр і 1,38 гривні за водовідведення, за наявності лічильника. Якщо приладу вимірювання витрат води немає, це збільшує вартість холодного водопостачання і водовідведення до 17,49 гривнi з розрахунку на одну людину. Якщо ж мешканець платитиме після 20–го числа, кубометр холодної води коштуватиме 1,98 гривні і 1,52 за водовідведення за наявності лічильника. Без нього — 19,25 гривні. Таким чином, тарифи виростуть у середньому на 5—13 відсотків.

Мешканцi столичних квартир і будинкiв, де встановлено лічильник, платитимуть за гарячу воду до 20–го числа щомісяця 14,86 гривні за кубометр i 1,38 гривні за водовідведення. Без лічильника — 52,01 гривні на людину. Після 20–го тариф зросте до 15,89 і 55,61 гривні відповідно, що становитиме здорожчання гарячого водопостачання на 25—32%.

«Викреслену» історію додаватимуть на Львівщині

Додатки з історичними подіями, які Міносвіти вилучило з підручників з історії, планують вкладати у шкільні підручники на Львівщині. За словами голови комісії з питань освіти Львівської обласної ради Юрія Підлісного, йдеться про конкретні історичні факти, вилучення яких викривлює історію нашої держави. «Ми ініціюватимемо видрук сторінок як вставки у підручники історії у зв’язку з тим, що сьогодні є вилучення певних матеріалів. Наприклад, бій під Крутами, гетьман Мазепа, боротьба УПА, Голодомор тощо. Зараз просто немає іншого виходу. Не можна, щоб дітям подавали для вивчення викривлену історію», — зазначив Підлісний.

Залізниця готова до збільшення пасажиропотоку

Український монополіст залізничних перевезень призначив 18 додаткових потягів у зв’язку зі святом 8 березня. За повідомленням «Укрзалізниці», сім додаткових поїздів призначила Південно–Західна залізниця, п’ять — Придніпровська, по два — Одеська і Донецька.

За чотири життя дали п’ять років

Дніпропетровця, який на катері у травні минулого року наїхав на річці Самара в Новомосковську на моторний човен iз підлітками, вбивши чотирьох iз них на місці, Феміда засудила до п’яти років позбавлення волі, зобов’язавши виплатити сім’ям загиблих хлопців по 250 тисяч гривень компенсації. Як встановило слідство, 30–річний водій катера був напідпитку, перевищив швидкість і керував плавзасобом без жодних дозвільних документів.

Посвідчення водія видаватимуть на 50 років

Нові дозволи на право керування транспортом міжнародного зразка будуть дійсними півстоліття, постановив Кабінет Міністрів, внісши відповідні зміни до положення «Про порядок видачі посвідчень водія». Як зазначається у повідомленні МВС, такі нововведення обумовлені положеннями міжнародної Конвенції про дорожній рух. При цьому, звертають увагу правоохоронці, всі національні посвідчення водіїв, видані до набуття чинності постанови уряду, дійсні на території нашої держави і не підлягають обов’язковому обміну.

Українці в полоні

Двоє наших співвітчизників, які перебували в Аравійському морі на судні Dover, що йшло під прапором Панами, разом з екіпажем корабля потрапили в полон до сомалійських піратів. На судні українці працювали механіком і другим механіком, повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров. Він також додав, що наразі судно прямує до берегів Сомалі, а Коаліція об’єднаних морських сил відстежує рух захопленого корабля.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>