НОВИНИ ПЛЮС

23.02.2011

Президент обіцяє «Нову еліту нації» вже цього року

Віктор Янукович обіцяє цього року створити президентський кадровий резерв. Про це він заявив під час засідання комітету з економічних реформ. «У процесі підготовки та проведення реформ ми гостро відчули кадрову проблему — не вистачає освічених, творчих, нестандартно мислячих людей, — цитує Януковича прес–служба. — Тому цього року ми сформуємо, як і планували, президентський кадровий резерв «Нова еліта нації», який створить механізм добору та залучення найбільш обдарованих громадян до впровадження реформ».

Янукович зацікавився деукраїнізацією

Президент Віктор Янукович вимагає надати йому вичерпну інформацію щодо ситуації, яка склалася із закриттям україномовних шкіл. Відповідну вимогу він адресував Прем’єру Миколі Азарову і міністрові освіти Дмитру Табачнику, передає прес–служба Банкової. Янукович каже, що це болюче питання має бути деполітизоване і відповідати національним інтересам.

При цьому заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман вважає, що в Україні немає русифікації, адже українську мову вчить навіть Прем’єр–міністр Микола Азаров. «Усе більше й більше з кожним роком ми чуємо українську мову в Україні. І те, що сьогодні батьки в Донецьку й Луганську відстоюють україномовні школи, — це надзвичайно позитивний процес», — цитує Герман агенція «Ліга–бізнесінформ».

Справа Луценка

Адвокат екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін оскаржив в Апеляційному суді Києва продовження строку арешту його підзахисного на два місяці. Не виключено, що постанову про те, чи справді Луценко має сидіти в СІЗО принаймні до 27 квітня, Апеляційний суд столиці розгляне цього тижня.

Сам екс–міністр закликав своїх прихильників утриматися від пікетування суду в день засідання, оскільки воно (засідання) дуже важливе для нього й не потрібно «збурювати ситуацію». «Я зацікавлений, щоб судді підійшли до розгляду справи виважено і могли прийняти рішення в спокійних умовах», — цитує Луценка, який перебуває в Лук’янівському СІЗО за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем».

Справа Корнійчука

Колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук не вважає політичною кримінальну справу, порушену у відношенні нього Генпрокуратурою. «Можливо, є незрозуміле для мене бажання когось насолити мені, але політики, виходячи з усього, що відбувається, я не бачу», — сказав він в інтерв’ю газеті «Комерсант–Україна». Також Корнійчук не схильний пов’язувати своє звільнення із СІЗО під підписку про невиїзд із домовленостями свого тестя, голови Верховного Суду Василя Онопенка, з президентом Януковичем.