НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ліки, які калічать

Ліки, які калічать

Європарламент схвалив нову директиву з протидії поширенню на території ЄС контрафактних медпрепаратів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, нові правила мають краще захищати європейців від підробних лікарських препаратів, зокрема шляхом розміщення додаткових захисних знаків на упаковці та самих ліках. Також встановлено більш жорсткі правила продажу лікарських препаратів через інтернет, який є головним джерелом поширення підробок.

Дні арабського гніву

Дні арабського гніву

Збуджений подіями в Тунісі та Єгипті, арабський мурашник продовжує вирувати. Позавчора в сутичках із поліцією в місті Ель–Байда на сході Лівії загинуло чотири людини. А в другому за кількістю населення місті Бенгазі, що з 1000 кілометрів на схід від столиці Тріполі, 38 учасників акцій протесту проти лівійського лідера Муаммара Каддафі отримали поранення. Ситуація в Лівії може обернутися громадянською війною, оскільки паралельно організовуються демонстрації прибічників Каддафі. У полковника, який незмінно править країною з часу Вересневої революції 1969 року, і справді вистачає палких шанувальників. Але є й опозиція, яка вчора через соціальні мережі в інтернеті закликала лівійську молодь влаштувати в країні «День гніву».

Перегнати Ірак

Перегнати Ірак

Бельгія побила світовий рекорд: іще жодна держава в новітній історії не жила без повноцінного уряду впродовж такого тривалого часу. Попереднє «досягнення» належало охопленому війною Іраку — минулого року окупована країна не могла сформувати кабінет упродовж 249 днів. Брюссель, який називають столицею Європи, зрівнявся з Багдадом минулої середи. А відучора вдягнув майку сумнівного лідера.

Ой сонечко ясне, чи ти розгнівилось?

Ой сонечко ясне, чи ти розгнівилось?

Останніми днями багато хто скаржиться на погіршення самопочуття — головний біль, слабкість, запаморочення тощо. Як з’ясувалося, на те є причина. 15 лютого о 3.56 ночі за київським часом астрономи зареєстрували винятково сильний вибух на Сонці — так званий сонячний спалах класу Х, який став найпотужнішим за останні чотири роки. Загалом, сонячні спалахи поділяють за їхньою потужністю на п’ять класів: А, В, С, М та Х. Пік потужності кожного з наступного класу в 10 разів перевищує попередній.

Всі статті рубрики