Помер через «полювання на відьом»?

17.02.2011

Чернівецька обласна адміністрація та обласна рада в один день втратили двох чиновників найвищого регіонального рівня.

Позавчора від серцевого нападу раптово помер голова облради Василь Ватаманюк, якого в місті та області знають і поважають як прекрасного керівника цегельного заводу, мецената, спонсора, благодійника. Він був засновником та президентом волейбольного клубу «Будівельник–Динамо–Буковина», очолював обласне відділення Національного олімпійського комітету. Тричі був депутатом обласної ради, членом виконавчого комітету міськради Чернівців. 64–річний управлінець мав звання «Заслужений будівельник України, орден «За заслуги III ступеня» тощо. Обласну раду Ватаманюк очолив восени після виборів як представник Партії регіонів.

Того ж дня, тобто вночі, пішов з життя 38–річний начальник головного управління агропромислового розвитку Чернівецької облдержадміністрації Олег Надточій, який працював на цій посаді понад два роки. Останні події, зокрема, звинувачення Прем’єр–міністром Азаровим недбалих працівників областей, у яких зависокі ціни на продукти, змусили Олега Михайловича неодноразово з’являтися перед журналістами, давати коментарі та пояснювальні записки керівництву. Зрештою він отримав догану. При цьому посаду заступника голови ОДА Франца Федоровича взагалі скоротили, але догану теж дали. Саме ці двоє були визнані «винними» у зростанні цін на Буковині.

Смерть начальника управління, який мав проблеми з серцем, місцеві журналісти та мешканці пов’язують саме з «полюванням на відьом» у розбиранні щодо підвищення цін.