По нулях

По нулях

Сьогодні в Берліні, у величезному Berlinale Palatz, відбудеться урочисте відкриття одного з найбільших і найпрестижніших кінофорумів планети. Після доволі короткої офіційної частини — зазвичай без найменших пишнот — покажуть фільм відкриття — «Залізну хватку» братів Коенів. Це рімейк однойменного вестерна 1969 року, де головну роль виконав тоді Джон Уейн. За сюжетом 14–річна дівчинка помщається убивці свого батька за допомогою завжди п’яненького начальника поліції (Джефф Бріджес). Фільм дуже скоро, наприкінці лютого, з’явиться в українських кінотеатрах (в українському прокаті картина називатиметься «Справжня мужність»), і ми разом зможемо переконатися, чи віднайшлись новенькі ресурси у старому доброму вестерні.

«Мейєрхольд у гостях у Мейєрхольда»

«Мейєрхольд у гостях у Мейєрхольда»

Презентація спектаклю «Десь та близько» відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю сучасної драматургії «Лютий/Февраль». Головним режисером вистави за п’єсою Ганни Яблонської став херсонський журналіст Євген Марковський, а актори — молоді представники Херсонського центру імені Мейєрхольда. Окрім того, відразу три російські театри — московська «Практика», пермська «Сцена–молот» і глазовський «Парафраз» — так само покажуть вистави на згадку про загиблу Ганну Яблонську.

Сатира для бідних

Сатира для бідних

У книзі «Сатирикон–ХХІ» Олександра Ірванця зібрано основний масив прозового й поетичного доробку письменника, а саме — романи «Рівне / Ровно» і «Хвороба Лібенкрафта», повість «Очамимря», численні оповідання, а також вибране з усіх його поетичних збірок, які раніше виходили у «Фоліо» у збірці «Хрест». Драматургія, на жаль, відсутня, і цьому існує цілком «технічне» виправдання.

Енциклопедія пережитого

Енциклопедія пережитого

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Газетна періодика, як правило, довго не живе. Її місце — спочивати до пори до часу в архівних сховищах, аж поки хтось із невгамовних у пошуках власної істини не потривожить цей вічний газетярський сон.

Всі статті рубрики