РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.01.2011

1,2 мільярда гривень

надасть Україні Європейський Союз у рамках угоди про фінансування у сфері транспорту, охорони навколишнього природного середовища і на підтримку реалізації Європейської політики сусідства. Згідно з умовами угоди, кошти будуть переказані впродовж 2011—2014 років чотирма траншами до державного бюджету. Перший анонсований переказ у розмірі 127 мільйонів гривень очікують уже в середині поточного року.

124 мільйони доларів

виділять Україні Сполучені Штати Америки на розвиток у 2011 році демократії. Так, сума допомоги нашій державі розділиться на шість основних напрямів: забезпечення «миру та стабільності» (44,6 мільйона доларів), «розвиток демократії, прав людини і управління» (28,8 млн. дол.), «економічний розвиток» (25 млн. дол.), «освіта» (600 тисяч доларів США), «охорона здоров’я» (24 млн. дол.) та «гуманітарні програми» (1,3 млн. дол.).


90 тисяч доларів компенсації

виплатить Польща сім’ям загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом у квітні минулого року. За пропозицією Міністерства державного майна цієї країни, на компенсацію можуть розраховувати найближчі родичі загиблих — чоловік або дружина, діти, батьки загиблих. Що цікаво, виплата зазначеної допомоги не позбавляє їх права домагатися виплати додаткової допомоги, приміром за погіршення життя після загибелі в авіакатастрофі рідних.


30 тисяч робочих місць

розраховує утворити Польща завдяки заходам, які реалізовуються в рамках підготовки нашого сусіда до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро–2012. Як заявив глава уряду Польщі Дональд Туск, за розрахунками експертів, проведення футбольного дійства й усі підготовчі до нього заходи збільшать ВВП країни до 2020 року на 2,1 відсотка, або майже на 10 мільярдів доларів. Зокрема, інформує уряд, у рамках підготовки до Євро–2012 реалізується 81 ключова інвестиція на суму майже 30 мільярдів доларів.


73,3 відсотка українців

будуть економити електроенергію після її здорожчання. З них 40,1% відповіли «швидше економитиму», тоді як «точно економитиму» сказали 33,2 відсотка. А більш як 21 відсоток громадян не збираються економити використання кіловатгодин після підвищення ціни, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Що цікаво, повністю оплачувати рахунки за електроенергію після її подорожчання планують лише 42,3% наших співвітчизників.

70 відсотків росіян

на відкритому «Єдиною Росією» сайті, де проводилося голосування «за» чи «проти» поховання Володимира Леніна, підтримали ідею погребіння вождя. Ще 30% висловилися проти поховання, звинувативши владу в навмисній спробі обговоренням цього питання відвернути увагу суспільства від реальних проблем у країні. «Проти», здебільшого, голосували прихильники комуністів, представник яких Валерій Рашкін зазначив, що голосування не можна вважати об’єктивним.

60 відсотків українців

не вірять, що правоохоронці зможуть затримати винних у «макіївських вибухах». Як свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, 86,1% українців чули про вибухи, а не знають про них лише 13,3% опитаних. При цьому 22,3 відсотка вважають їх терористичним актом, ще 17,5% наших співвітчизників не виключають, що вибухи були спробою приховати економічні злочини. 16,3% назвали НП спробою відвернути увагу від інших проблем у державі, а 14,5 відсотка вбачають у теракті політичне забарвлення.

50 відсотків українців

не задоволені тим, як Кабінет Міністрів і Президент долають економічні проблеми, свідчать результати опитування, проведеного у грудні дослідним інститутом «ІFAK Ukraіne». При цьому майже 80% наших співвітчизників вважають, що вирішення саме економічних проблем є першочерговим завданням влади. Ще 55 відсотків висловили думку, що після подолання наслідків кризи владі слід звернути увагу на боротьбу з корупцією. На третьому місці першочергових завдань уряду і глави держави, на думку опитаних, є боротьба зі свавіллям чиновників та міліції.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>