Хто не втік, той попався

Хто не втік, той попався

Нова влада Тунісу видала санкції на арешт 33 членів родини поваленого президента Зіна аль–Абідіна Бен Алі за «злочини проти батьківщини». Як повідомив агенції «Рейтер» неназваний представник влади, «щодо них буде проведене розслідування з метою притягнення цих осіб до правосуддя». Імовірно, йдеться про привласнення державної власності. Нагадаємо, що, втікаючи за кордон під час революційних подій, дружина президента Бен Алі Лейла прихопила з собою півтори тонни золота на суму 45 мільйонів євро. Тепер туніські телеканали демонструють сюжети про те, скільки у членів родини колишнього президента, які не встигли залишити межі країни, конфіскували цінностей — від ювелірних виробів до золотого посуду.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Головне — не образити Росію

Головне — не образити Росію

«Ганьба!», «Сором зраднику» — такими криками зустріли депутати польського парламенту від опозиції виступ прем’єр–міністра Дональда Туска під час дебатів щодо розслідування причин авіакатастрофи президентського Ту–154 під Смоленськом. Очільник поміркованого (з точки зору опонентів — аж надто «проросійського») уряду наголошував на неприпустимості «роздування холодної війни між Росією та Польщею» через трагедію, яка сталася 10 квітня минулого року. Лідер опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, брат загиблого під Смоленськом президента Польщі Леха Качинського, після промови Туска встав і демонстративно залишив залу засідань Сейму. Перед тим прем’єр заявив, що опозиційні сили, які наполягають на обговоренні версії теракту як причини падіння президентського Ту–154, «хочуть не дізнатися правду про події, а нажити ворога у вигляді Росії». Уряд же, мовляв, прагне й правди, й дружби з Москвою.

Лукашенку знову не даватимуть візи в ЄС

Лукашенку знову не даватимуть візи в ЄС

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон оголосила, що президенту Білорусі Олександру Лукашенку та представникам його найближчого оточення буде знову заборонено в’їзд на територію ЄС. Нев’їзними представники лукашенківського режиму стануть уже з кінця січня — «якщо білоруська влада не змінить своєї поведінки». Водночас Ештон виступила проти запровадження щодо Білорусі економічних санкцій.

Всі статті рубрики