Із процентів каші не звариш

Із процентів каші не звариш

Минулого тижня волиняни пережили легкий шок від почутого з вуст Миколи Азарова. На засіданні уряду той обурився волинськими цінами на харчі у грудні: «У нас що, Волинська область в іншій державі знаходиться? Там люди не такі, що їм настільки ціни підняли?!». Цифри, якими оперував глава уряду, справді вражали. Так, борошно вищого сорту в цілому по Україні подорожчало на 5,6 відсотка, а у Волинській області — на 24,6, крупа манна — на 6,4, тоді як у нас — на 33,2; масло вершкове подорожчало в середньому на 10,2 відсотка, проте на Волині — аж на 23. Саме ці показники вивели Волинь у лідери з подорожчання серед усіх областей України. Як могло таке статися в небагатій області, де середня зарплата — одна з найнижчих у державі? Прем’єр–міністр волів почути це від керівника не лише нашої області, а ще чотирьох областей, де допустили різке зростання цін.

«Чаювання» зі смертю

«Чаювання» зі смертю

Минулої п’ятниці вранці мешканці однієї з п’ятиповерхівок на вулиці Сумській у Кременчуці помітили, що підвал їхнього будинку заливає гарячою водою і за звичкою викликали комунальників. Останні ж, спустившись донизу, почули крики про допомогу... Тоді вже не обійшлося без втручання рятувальникiв, які й винесли на ношах із затопленого майже на півметрову висоту підвального приміщення двох потерпілих (31–річного чоловіка і 41–річну жінку) з серйозними опіками кінцівок. Обох одразу відвезли в опікове відділення тамтешньої лікарні у стані середньої тяжкості.

У Водяники, на лижі

У Водяники, на лижі

Новина для любителів зимового відпочинку: у Водяниках, що у Звенигородському районі на Черкащині, відкрили нову гірськолижну трасу «Лісова». «Довжина цього спуску — 800 метрів. Там є сім трамплінів, три віражі, а перепад висоти становить 65 метрів. Туристи дуже задоволені новим спуском», — розповідає «УМ» адміністратор сайту «Водяники» Володимир. За його словами, загалом на гірськолижному курорті цієї зими в розпорядженні любителiв активного вiдпочинку аж три траси, дві інші трохи менші — протяжністю 450 і 590 метрів, працюють два підйомники. Та й зі снігом, на щастя, проблем цьогоріч нема.

Всі статті рубрики