«Чаювання» зі смертю

19.01.2011

Минулої п’ятниці вранці мешканці однієї з п’ятиповерхівок на вулиці Сумській у Кременчуці помітили, що підвал їхнього будинку заливає гарячою водою і за звичкою викликали комунальників. Останні ж, спустившись донизу, почули крики про допомогу... Тоді вже не обійшлося без втручання рятувальникiв, які й винесли на ношах із затопленого майже на півметрову висоту підвального приміщення двох потерпілих (31–річного чоловіка і 41–річну жінку) з серйозними опіками кінцівок. Обох одразу відвезли в опікове відділення тамтешньої лікарні у стані середньої тяжкості.

А от двох інших чоловіків — «завсідників» згаданого підвалу — знайшли там уже мертвими... За словами виконувача обов’язків начальника управління з надзвичайних ситуацій Кременчуцького міськвиконкому Валерія Дегусара, несумісні з життям опіки ці двоє безпритульних одержали після того, як відкрили клапан труби централізованого опалення. Саме тієї, якою під тиском циркулює вода, нагріта до температури близько 70 градусів. Тож потужним гарячим струменем їх одразу ошпарило...

Навіщо «відкорковували» вони вкрай небезпечний «фонтан»? Як з’ясувалося, тієї ночі повпреди соціального дна, котрі звили в незамкненому підвалі таке собі бомжацьке кубло, вирішили «почаювати» — от і потягнулися до труби з гарячою водою по окріп... Не виключено, що реакцію в цьо­му випадку пригальмувало вживання міцніших за чай напоїв. Очевидці трагедії припускають також, що в перетвореному на «прохідний двір» підвалі тоді було більше людей — після того, як «припекло», частина бомжів могла просто порозбігатися.