У Водяники, на лижі

19.01.2011

Новина для любителів зимового відпочинку: у Водяниках, що у Звенигородському районі на Черкащині, відкрили нову гірськолижну трасу «Лісова». «Довжина цього спуску — 800 метрів. Там є сім трамплінів, три віражі, а перепад висоти становить 65 метрів. Туристи дуже задоволені новим спуском», — розповідає «УМ» адміністратор сайту «Водяники» Володимир. За його словами, загалом на гірськолижному курорті цієї зими в розпорядженні любителiв активного вiдпочинку аж три траси, дві інші трохи менші — протяжністю 450 і 590 метрів, працюють два підйомники. Та й зі снігом, на щастя, проблем цьогоріч нема.

За два минулі роки, відколи на Черкащині почав працювати гірськолижний курорт, дістатися сюди можна не тільки власним транспортом, а й спеціальними «маршрутками» з Києва, Одеси, Запоріжжя, Жовтих Вод, Вінниці, Черкас, Умані, що дуже зручно для туристів.

«Останні два роки взимку катаюся на лижах тільки у Водяниках. Беру тижневу відпустку і сюди. У місцевому готелі є всі умови для комфортного проживання», — ділиться враженнями черкащанин Олександр Хоменко. Він каже, що на гірськолижному курорті працює два готелі, в кожному з яких по 15 номерів. Зупинитися можна і в готелі Звенигородки, куди від Водяників трохи більше десяти кілометрів. Беруть на постій туристів і мешканці села. Вартість доби проживання становить до 200 гривень.