Рифи обласного бюджету

Рифи обласного бюджету

«Бюджет цього року є бюджетом виживання влади за рахунок працівників бюджетної сфери», — так оцінив головний фінансовий документ Сумщини керівник громадської організації «Бюро аналізу політики» Олег Медуниця. Декларуючи зростання добробуту українців, нинішня влада заклала у бюджет пониження рівня життя мешканців Сумщини, переконаний він. І наводить цифри на підтвердження цього.

Слово, яке не вмирає

Слово, яке не вмирає

Засідання «круглого столу», присвяченого цій даті, зініціювали голова асоціації «Громадянське суспільство» Володимир Степанюк та його однодумці, котрі останнім часом провели кілька масштабних акцій під загальним девізом «Вшануймо Кобзаря». Вірш «Як умру, то поховайте...» (автор ніколи не називав його «Заповітом») Тарас Шевченко написав 25 грудня 1845 року за старим стилем саме на історичній Полтавщині, у Переяславі, що входив тоді до її складу. Подорожуючи, 31–річний поет серйозно захворів і в результаті вилив на папір вражаючої сили рядки, які стали справжнім духовним заповітом нації.

У небі — електроліт

У небі — електроліт

Одинадцятикласник iз міста Умань Ярослав Троян, вихованець станції юних техніків, розробив унікальний електроліт. Ця безпілотна авіамодель вагою всього один кілограм стане справжнім помічником у роботі пожежників, рятувальників, «даішників». Оскільки завдяки встановленій на електроліті відеокамері та передавачу оператор через ноутбук може моніторити ситуацію на території в радіусі 40 кілометрів. Хоч у лісах, хоч на шляхах.

Всі статті рубрики