2011 — без загулiв?

11.01.2011

Українці можуть розслабитися і спокійно, але ударно працювати: обрана ними влада, незважаючи на всі об’єктивні труднощі, таки зуміла «закрутити» наступні 365 днів. А заодно й рішуче простягла руку допомоги традиційно «пропащому» січню. Такі радісні новини повідомив українському народові особисто Прем’єр–міністр Микола Азаров — у перші дні нового року, коли все прогресивне українство ще відходить від питтєво–закусочних принад святкового столу.

Микола Янович, який через свій рівень володіння слов’янськими та іншими мовами народів світу не надто охоче спілкується з пресою у робочі дні, в час свят зробив виняток. І дав ексклюзивне інтерв’ю агенцiї «Інтерфакс–Україна». Яке, звичайно ж, одразу створило потужну інформаційну хвилю у ЗМІ та інтернет–просторі. Адже говорив Прем’єр про важливі, насущні речі. Скажімо, про те, що робочі дні 4 та 6 січня, які зазвичай попередні уряди робили вихідними, — це символічне рішення Кабміну Азарова. «Рішення уряду не влаштовувати таких загулів, причому для всієї країни, причому на початку року, коли вкрай важливо, як кажуть, «закрутити» рік, налаштувати його на нормальну роботу — в цих умовах мені видається як невеликий, але символічний та вкрай важливий крок», — «закрутив» речення Прем’єр. І підсилив його власним спостереженням: раніше, мовляв, цілий січень — недарма, чи завірюха за вікном, чи відлига — для нашої держави постійно був «пропащим».

Натомість тепер робота уряду принесла свої перші плоди, і наші співвітчизники можуть, на переконання Азарова, з почуттям виконаного обов’язку готуватися до найгіршого. «Налаштовуватися на непростий, важкий і складний рік», — майстерно впорався з потрібними синонімами Микола Янович. А оскільки Новий рік — це все ж таки свято надії на краще, то Прем’єр залишив лазівку своїм підданим: якщо ті налаштуються на велику мету, то важкий і складний рік буде для них вдалим. А самі урядовці зробили, що могли, — «закрутили» рік, як треба.