Побиті й притягнуті

24.12.2010

Прокуратура Києва взялася розслідувати побоїще в парламенті, але зовсім не в тому напрямі, якого вимагала опозиція. На допити викликають якраз саму опозицію! Так, відповідну повістку отримав нардеп від БЮТ Михайло Волинець — той самий, який увечері 16 грудня стікав кров’ю («регіональні» кулаки та кинутий стілець спричинили рвану рану на голові).

За інформацією сайту «Дзеркало тижня», Волинця викликають на допит у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом «незаконного впливу на спікера Володимира Литвина і депутатів з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків» (ч. 2 ст. 344 Кримінального кодексу). Тобто, виходить, прокуратура справді має претензії насамперед до тих, хто у звичному стилі блокував президію, а не до розбишак на кшталт Цюрка, котрі лупцювали політичних опонентів, «як котлети».

Також прокуратура повернулася до вже забутих ексцесів і викликає на допит депутатів групи «За Україну!» стосовно подій 27 квітня, коли опозиція намагалася димовими шашками перешкодити ратифікації «Харківського пакту». Виклик на допит отримав зокрема й голова партії і групи «За Україну!» В’ячеслав Кириленко. «Наших депутатів за те, що вони перебували на своїх робочих місцях, по–звірячому побили ті ж самі «законотворці» з Партії регіонів. Але кримінальні справи щодо побиття Олеся Донія, Володимира Карпука та інших депутатів прокуратура так і не відкрила, — цитує Кириленка прес–служба «ЗУ!». — Ми розцінюємо виклики на допит до прокуратури однозначно — це тиск на опозицію».

Нагадаємо, що розслідування сутичок у парламенті в такому ключі було вимогою фракції «Регіонів».