«Відрізані» рейками

«Відрізані» рейками

Ледь не закінчилося трагедією протистояння мешканців села Хлистунівка Городищенського району з «Укрзалізницею». Протестуючи проти майбутнього закриття у селі двох переїздів хтось із «народних месників» темної ночі порозкладав на залізничних рейках перемички. Поїзд, який проходив селом (а довжина залізниці тут сягає майже десяти кілометрів), розтягнув ті перемички на три кілометри і ледь не пішов під укіс.

Вишивана географія

Вишивана географія

Гуртківці Тернопільського центру творчості дітей та юнацтва вишили на полотні розміром приблизно метр на метр карту області. Причому територія кожного з районів не просто відображена у різних кольорах, а відтворена автентичною манерою вишивки, характерною саме для цієї місцевості. Керували виготовленням незвичайної карти викладачі гуртків рукоділля Центру творчості Анастасія та Наталія Пархомчук — мати і дочка.

Запоріжжю 1310 років?

Запоріжжю 1310 років?

В історії Запоріжжя може настати «новий стиль» — у тому сенсі, що рано чи пізно на державному рівні буде визнано низку обставин, котрі засвідчують іншу дату заснування міста (в усіх енциклопедіях вказано 1770 рік, коли будівничі фортеці на Дніпрі заснували Олександрійський форштадт–поселення).

Всі статті рубрики