НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фешн-дипломатія

Фешн-дипломатія

7 грудня у Брюсселі наші дипломати зробили справжній фурор — у холі штаб–квартири Північноатлантичного альянсу перед відкриттям засідання Комісії «Україна—НАТО» презентували колекцію одягу, створену українським дизайнером Оленою Даць на замовлення Інституту світової політики. Найкращі зразки колекції — вишукані сукні в біло–синіх тонах iз символікою Північноатлантичного альянсу — вразили як дипломатів та представників Місії України при НАТО, так і акредитованих на захід журналістів.

Чиновник iз пером

Чиновник iз пером

Із нагоди Дня місцевого самоврядування у Тернополі провели незвичайну акцію під назвою «Журналісти керують містом». Упродовж учорашнього дня групі керівників місцевих засобів масової інформації надали можливість попрацювати керівниками управлінь міської ради. Як повідомили «УМ» у прес–службі мерії, при обранні сфери діяльності для того чи іншого журналіста враховували їхні власні побажання.

Домініку, послухайте...

Домініку, послухайте...

Емоційний лист–звернення знаного на Прикарпатті «політичного шоумена», депутата Івано–Франківської міської ради Руслана Коцаби набув неабиякого розголосу. Принаймні в Україні. У цьому листі 45–річний іванофранківець попросив директора Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс–Кана зняти з нього та з його родини всі боргові зобов’язання, що виникли внаслідок отримання Україною багатомільяр­дних кредитів. Пан Коцаба аргументував своє прохання тим, що йому невідомо, для яких цілей і на яких умовах беруться кредити. Мовляв, оскільки держава не звітує йому як громадянинові про використання отриманих коштів, то і він не зобов’язаний розділяти ті борги.

У криницю за братом

У криницю за братом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Людська недбалість і відсутність каналізаційних люків мало не призвели до трагедії в сім’ї Жовтоногів, які мешкають у селищі Немішаєве Бородянського району на Київщині. 12–річний Андрій Жовтонiг і його молодший брат Богдан поверталися додому з дитячого садочка. Поспішаючи в гості, діти вирішили скоротити шлях додому. Утім коротка дорога обернулася для хлопчиків шестигодинними муками в колодязі стічних вод. «Того дня було дуже сніжно. Дороги замело. П’ятирічний Богданчик, не побачивши відкритого люка, впав у колодязь iз крижаною водою. Без зайвих зволікань Андрій стрибнув братові на допомогу», — розповів «УМ» старший інспектор Управління МНС у Київській області Валерій Ненюк.

Поневолені й безправні

Поневолені й безправні

Масштабні перевірки в станиці Кущевська на Кубані, які почалися там після кривавого вбивства 12 осіб (у тому числі чотирьох дітей), виявили, що вбивство — не єдиний вид кримінальної діяльності банди Сергія Цапка. Днями російська міліція підтвердила повідомлення деяких російських ЗМІ про використання рабської праці на полях фермерського господарства «Артекс–Агро», яким керувала мати бандитського ватажка Надія Цапок. Більше того, «рабами» виявилися 15 українських громадян, яких утримували в нелюдських умовах і доволі часто били. Однак, попри наявні докази вчинення злочину, в порушенні кримінальної справи за даним фактом наразі відмовлено. До речі, мешканці станиці справжнім «босом» називають саме пані Цапок, а не її сина.

«Клелія» знову «вляпалася»

«Клелія» знову «вляпалася»

Круїзний лайнер «Клелія ІІ» днями збурив громадськість, зокрема й українську. Лайнер, на борту якого було 160 пасажирів та 33 моряки екіпажу, з яких третина — українці та литовці, вийшов iз найпівденнішого на планеті міста Ушуайя в Аргентині й вирушив у тижневий тур до берегів Антарктиди. Повертаючись назад до Ушуайї, «Клелія ІІ» потрапила у сильний шторм. «Через поламку двигуна маневреність лайнера сильно обмежена», — повідомляли у Військово–Морських силах Аргентини. Це змусило всіх певний час похвилюватися за долю моряків і пасажирів.

Без пам’яті?

Без пам’яті?

Повідомлення про проект указу Президента щодо адміністративної реформи, де йдеться про ліквідацію 40 державних структур, — зокрема Держкомітету з питань національностей та релігій, Держслужби туризму і курортів та Державної гідрометеорологічної служби — опубліковано позавчора на сайті тижневика «Коментарі». Серед установ, що підлягають ліквідації, вказано й Український інститут національної пам’яті. Працівники Інституту пояснили «УМ», що більшість державних служб, названих у проекті указу, насправді ліквідовувати не збираються: вони перейдуть у підпорядкування різних міністерств та відомств. А про УІНП сказано чітко: ліквідувати. Історики припускають, що цей текст був запущений, аби поглянути на реакцію громадськості.

«Пилкою» по закону

«Пилкою» по закону

Іще недавно українські дистриб’ютори обурювалися, що Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Мінкульті заборонила поширення на території України американських бойовиків «Хостел» і «Пилка 6», а «Пилку 5» рекомендують дивитися лише особам після 21 року з 21.00. Відомо, що у світовому прокаті малобюджетні серії «Пилки» зібрали понад 733 мільйони доларів, а в інтернеті ці фільми жахів користуються неймовірною популярністю. Дистриб’ютори вважають, що це — удар по кінобізнесу, однак проти рішення Експертної комісії не виступають.

Всі статті рубрики