Зустрічна смуга смерті

Зустрічна смуга смерті

Аварія з тяжкими наслідками сталася в неділю близько 12–ї години на 168–му кілометрі автомагістралі Київ—Харків у Пирятинському районі. У цей час, за даними Управління Державтоінспекції області, з Києва рухалася вантажівка DAF із напівпричепом під кермуванням 51–річного мешканця Луцька. Назустріч — із Миргорода в Київ — їхав заповнений пасажирами рейсовий автобус «Еталон» із 40–річним водієм, мешканцем міста Сквира. Водій вантажівки, за інформацією УДАІ, «при виконанні маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху і скоїв зіткнення з автобусом».

Позитивний «фаст–фуд»

Позитивний «фаст–фуд»

У січні 2011 року американці розкажуть про Україну всесвітній аудиторії. Через кілька днів двоє журналістів з європейського бюро американської телекомпанії CNN International приїдуть до нас, щоб зняти 7—8 програм і репортажів про людей, процеси та тренди, які змінюють Україну. Їх показуватимуть упродовж місяця у кількох випусках у популярній телепрограмі i–List Сi–Ен–Ен. Задум передач полягає в тому, щоб ознайомити широке коло глядачів з особливостями тієї чи іншої країни та покращити міжнародний імідж певної держави. У передачах ітиметься про соціальні, економічні, політичні та культурні події, які формують країну, впливають на її майбутнє і покращують «якість життя» людства.

Що це було? Мабуть, НЛО!

Що це було? Мабуть, НЛО!

Місто Бердичів, що на Житомирщині, невдовзі може стати «меккою» дослідників та науковців — місцеві уфологи ініціюють створення пам’ятника загиблим інопланетянам. Один із авторів ідеї Олександр Налісман пояснив, що інопланетяни, відвідуючи Землю, неодноразово ставали жертвами катастроф. Як приклад, в українській базі даних про НЛО можна знайти згадку про катастрофу в Херсонській області, що сталася 1997 року. Тоді, за даними уфологів, винищувач Військово–повітряних сил зіткнувся з невпізнаним літаючим об’єктом. Обломки НЛО українські військові буцімто забрали на дослідження.

Із притулку — на той світ

Із притулку — на той світ

Трупи 25–річного сина і 13–річної доньки знайшов учора вранці батько загиблих, який повернувся додому вранці після нічної зміни. За попередніми даними, смерть хлопця і дівчини настала внаслідок колото–різаних ран. Мати дітей кілька років тому покінчила життя самогубством (страждала на психічне захворювання). Батько виховував доньку сам.

Ангели добра

Ангели добра

У неділю Львовом пройшла найбільш зворушлива і найменш комерційна «демонстрація» — урочистою й не дуже ходою по центру прочимчикували помічники святого Миколая. Жодних партійних гасел чи прапорів, жодних стурбованих політиканів — парадувала молодь. Близько сотні асистентів українського «Санта–Клауса» урочисто пройшли від Львівської опери через проспект Свободи до пам’ятника Міцкевичу й назад. За інформацією організаторів, у добровольці до святого Миколая вже записалося більше п’яти сотень львів’ян i прийом на добровільну «роботу ангелом» уже закінчено.

Святкова блокада

Святкова блокада

На столичному майдані Незалежності почали монтувати новорічну ялинку. Уже встановлено металевий каркас, а голова київської міськдержадміністрації Олександр Попов обіцяє вкластися у терміни — ялинка має бути готова до свята Миколая. За словами Попова, монтаж новорічної конструкції планували розпочати ще 1 грудня, але завадили страйкарі. Тож у тому, що минулої п’ятниці намети розібрали, а людей розігнали, голова КМДА бачить лише позитив — мовляв, свято врятовано. «Я вважаю, що не можна через когось скасовувати новорічне чи інше свято, — наголосив міський очільник. — Якби ми сьогодні не зробили цей крок, то не встиг­ли б укластися в терміни».

Зимові контрасти

Зимові контрасти

Найближчими днями в Україні відчутно, особливо на тлі нещодавніх морозів, потеплішає, передрікають синоптики. Найбільше прогріється південь країни, там термометри покажуть до 15 градусів вище нуля. На решті територій спостерігатимуться коливання температури повітря в межах 9—12 градусів, а вночі — близько «нуля». Проте, починаючи з 10 грудня, в Україну повернеться холоднеча. «За два дні в Україні потеплішає, аж до відлиги. Це станеться внаслідок переміщення антициклону з Атлантики, який формуватиме погодні умови впродовж кількох наступних днів. Однак вже у п’ятницю температура повітря знову опуститься до «мінусових» показників», — розповіла «УМ» керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко.

Рекорд «під Господа»

Рекорд «під Господа»

Влада Києва зробила черговий подарунок УПЦ Московського патріархату, виділивши, за рішенням депутатської більшості у Київраді, 11 мільйонів бюджетних гривень на зведення нового Свято–Воскресенського кафедрального собору. Комплекс, будівництво якого почалося рік тому, отримав iз кишень платників податків непогану підтримку — вистачить на реалізацію всіх «потреб часу» УПЦ МП. Храм буде заввишки 120 метрів на земельній ділянці площею 22 тисячі квадратних метрів поблизу станції метро «Либідська» і стане найвищим у Європі.

Реліквія сили

Реліквія сили

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Сила і допомога завжди від Бога. Але є віра в те, що окремі речі чи місця несуть нам стократне Боже благословення», — каже «УМ» настоятель Свято–Андріївського храму в Одесі Отець Віктор Косарєв, коментуючи прибуття в місто великої святині — мощів святого апостола Іуди Фаддея (одного з дванадцяти головних учнів Ісуса Христа), які греко–католики вважають цілющими. З 1 по 14 грудня мощі перебуватимуть у храмі Святого Апостола Андрія Первозваного (УГКЦ). Привезли їх iз собору Святого Юра, що у Львові.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Півзарплати за капусту

Півзарплати за капусту

Картопля, капуста, буряк і подібна прозаїчна їжа українця взимку стає на вагу золота. За минулий тиждень вартість плодоовочевого кошика українського споживача зросла одразу на 6%. За попередні сім днів, як відомо, овочі та фрукти подорожчали на 8%. «Маємо чергове сезонне, але аж ніяк не останнє подорожчання», — каже «УМ» експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Експерт вважає, що так зване передноворічне зростання цін у нашій країні, як і завжди, почнеться за два тижні перед зимовими святами — тобто після 14—15 грудня.

Всі статті рубрики