Трансплантологів здав «свій»

Трансплантологів здав «свій»

Слідчі МВС далi «розкручують» справу «чорних трансплантологів» з Інституту ім. Шалімова. Нагадаємо, що наразі троє провідних хірургів, які вели доволі розкішний спосіб життя, перебувають під арештом, їх обвинувачують у незаконних пересадках нирок. Хірурги літали оперувати до Азербайджану як приватні особи, що, згідно з чинним законодавством України, є злочином. Натомість у МВС повідомили, що кількість арештованих фігурантів у цій справі зросла до шести осіб.

«Підземка» «виросте» під Новий рік

«Підземка» «виросте» під Новий рік

Остаточнi роботи до запуску станцій «Деміївська», «Васильківська» і «Голосіївська» Київського метрополітену таки встигнуть завершити до середини цього місяця. Ці прогнози підтвердила прес–служба Київської міської держадміністрації. Крім того, одночасно з відкриттям нових станцій на Куренівсько–Червоноармійській гілці, 15 грудня планують повний запуск автомобільної розв’язки на Московській площі.

Версій — купа

Версій — купа

Слідство розглядає три версії викрадення студентки КІМВ Ірини Лазаренко. «Залишається три версії. По–перше, злочин міг бути скоєний знайомими її батька — начальника юридичного департаменту Мінвуглепрому і екс–заступника голови Фонду держмайна Сергія Лазаренка, аби помститися за невиконання якихось даних ним обіцянок. По–друге, викрадачі могли бути знайомими самої Ірини. По–третє, не виключена версія причетності батька. Втім у нього є алібі», — цитує слова заступника міністра внутрішніх справ Василя Фаринника «Газета по–київськи».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Заповів нащадкам

Заповів нащадкам

Наступного вівторка у селі Млини, що у Республіці Польща, відбудуться урочистості з вшанування пам’яті автора нинішнього Державного гімну України, священика Михайла Вербицького. Дата створення музики до «Ще не вмерла України» залишається дискусійною. Текст Чубинського вперше було опубліковано у грудневому числі часопису «Мета», який фактично вийшов у січні 1864 року і незабаром був покладений на музику Вербицьким. Ця потужна патріотична композиція одразу набула величезної популярності серед всього свідомого українства.

Пенсіонерок ловили спецназівці

Пенсіонерок ловили спецназівці

Інцидент стався біля будівлі Миколаївського обласного управління внутрішніх справ: уранці сюди підтяглися представники одного з політичних блоків у кількості 300 осiб та приблизно 15 жінок — родичок людей, що загинули у тих дорожньо–транспортних пригодах, які й досі не розкриті, а винні — не покарані. Тож люди прийшли, щоб висловити обурення бездіяльністю правоохоронних органів, які роками не можуть розкрити кримінальні справи за фактами загибелі їхніх рідних.

Вкладання знань — це теж пожертви

Вкладання знань — це теж пожертви

За динамікою зростання числа відвідувань (+64% у листопаді 2010 року, якщо порiвнювати з листопадом 2009 року) українська Вікіпедія вийшла на перше місце у світі серед 50 найбільших мовних розділів Вікіпедій. На другому місці — російська (+55%), на третьому — індонезійська (+39%).

Сонцем, снігом, дощем

Сонцем, снігом, дощем

Раптовий перехід дощів у морози на Херсонщині спричинив справжнє стихійне лихо — намерзлий лід на лініях електропередач знеструмив містечка Каланчак, Чаплинка, частково Цюрупинськ та Генічеськ, кiлька сіл у Голопристанському та Білозерському районах. Загалом по області залишились без електропостачання 38 населених пунктів повністю та 12 частково, повідомляє прес–служба МНС. Учора в регіоні ще тривали ремонтно–відновні роботи.

Всі статті рубрики