ПЕНЯйте на себе, або З речами на вихiд

ПЕНЯйте на себе, або З речами на вихiд

Ледь устигли українці відбитися від Податкового кодексу, як влада готує черговий сюрприз. І зачепить він інтереси значно ширших верств населення, адже всі ми десь живемо, платимо за «комуналку» й мріємо про покращення житлових умов. Влада зараз активно торпедує розгляд парламентом до кінця року Житлового кодексу, ухваленого в першому читанні ще рік тому. Втім спірні питання, які тоді найбільше обурили громадськість, так нікуди з нього й не зникли.

Не відмовляйте собі ні в чому!

Не відмовляйте собі ні в чому!

Українських пенсіонерів чекає «подарунок» від нинішньої влади — із 1 грудня зростає розмір прожиткового мінімуму. Відтак зростуть і всі виплати, прив’язані до нього. Зокрема, мінімальна пенсія в Україні збільшується із 723 гривень до 734. Крім того, будуть також підвищені надбавки до пенсій за понаднормовий стаж, доплати до пенсії ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, додаткова пенсія постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, надбавки до пенсії донорам, пенсії за особливі заслуги. Перерахують пенсії інвалідам, шахтарям, а також виплати у зв’язку з втратою годувальника.

На свій страх і ризик

На свій страх і ризик

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до Положення про контроль за відповідністю імунобіологічних препаратів... вимогам державних та міжнародних стандартів», якою розраховує поліпшити якість вакцин, які застосовуються в Україні. Документом також дозволяються «клінічні випробування імунобіопрепаратів за добровільною згодою пацієнтів». До слова, раніше такі препарати могли проходити лише «польо­ві дослідження», які полягали у вивченні наслідків їх застосування.

Новий рік зустрів — і працювати!

Новий рік зустрів — і працювати!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Насолоджуватися чарами Нового, 2011, року доведеться у чітко визначені вихідні дні — з 1 по 3 січня. На Різдво також відпочиватимемо всього три дні — з 7 до 9 січня. «Переносити робочі дні після Нового року не будемо. Тривалих Різдвяних канікул можна не чекати», — повідомив керівник прес–служби Міністерства праці та соціальної політики України Михайло Кухар. Тож про десятиденні вихідні, як це було на початку 2010 року, можна тільки згадувати.

Справжній скарб — у горщику

Справжній скарб — у горщику

Упродовж трьох сторіч земля козацького краю була прихистком для глиняного горщика з унікальним скарбом — монетами різних часів і народів. Коли і хто розкопав його — прес–служба Запорізького Козацького Війська Низового не повідомляє. Констатуючи лише, що у колекції — монети чотирьох країн. Найдорожчі з них — талери — були відчеканені в Іспанії й Нідерландах у 1620—1680 роках (у ХVII сторіччі вони були вільно конвертованою валютою і використовувалися на теренах Європи).

Під знаком червоної стрічки

Під знаком червоної стрічки

Учора в Україні традиційно відзначили День боротьби з ВІЛ/СНІДом. За оцінками міжнародних організацій, в Українi — найгостріша епідеміологічна ситуація з ВІЛ/СНІДом у Європі й серед країн СНД. Утiм ВІЛінфіковані й досі не мають належної підтримки від держави. Як повідомила «УМ» представник Всеукраїнської мережі ЛЖВ Катерина Дудкіна, близько 40 тисяч українців уже підписалися під зверненням до Віктора Януковича із закликом узяти процес подолання епідемії СНІДу під свій контроль. «Кожного дня в Україні від СНІДу помирає 12 людей. А держава систематично скорочує фінансування програм iз боротьби з цією недугою, — каже Катерина Дудкіна. — Учора наші активісти біля КиєвоПечерської лаври наряджали ялинку, яка несе символічне навантаження — трагічне. На кожній кульці є цифри, — це кількість інфікованих людей по областях».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Скільки нас?

Скільки нас?

Цей пробний перепис уже назвали генеральною репетицією Всеукраїнського перепису населення, який відбудеться в 2012 році. Чому вибір Державного комітету статистики впав саме на Дергачівський район Харківської області? Як з’ясувала «УМ», він є одним із районів, який за структурою населення та типами поселень найбільш наближений до структури країни в цілому.

Батькам на радість

Батькам на радість

Правоохоронці розшукали і передали батькам студентку 5–го курсу столичного Інституту міжнародних відносин (КІМО) Ірину Лазаренко, яку викрали у травні цього року. Про це повідомляє прес–служба Міністерства внутрішніх справ України. Водночас у міліції продовжують розслідувати порушену за даним фактом кримінальну справу — встановлюється повне коло осіб, причетних до скоєння цього резонансного злочину. Слідчо–оперативна група Головного слідчого управління МВС відпрацьовує кілька версій здійснення викрадення, в тому числі й «викрадення з метою вбивства».

Всі статті рубрики