Злочинці чи «народна розвідка»?

Злочинці чи «народна розвідка»?

Головним ньюсмейкером міжнародної політики вже третій день поспіль залишається скандальний сайт Wikileaks, який оприлюднив та передав у провідні світові ЗМІ понад 250 тисяч секретних телеграм, надісланих представниками дипломатичних місій США у світі до Вашингтона. Білий дім офіційно відреагував на цей скандал, назвавши співробітників сайту злочинцями. «Це серйозний злочин, — наголосив речник Білого дому Роберт Гіббс. — Це серйозне порушення прав і серйозна загроза для тих, хто здійснює та підтримує нашу закордонну політику. Можна сказати, що президент (США) був щонайменше невдоволений, коли дізнався про заплановану (сайтом «Вікілікс») публікацію довірчих дипломатичних депеш».

Білий континент

Білий континент

Перший сніг позавчора паралізував Європу, а вчора перетворив її на одну велику ковзанку. Незвичні для Великої Британії низькі температури вдарили передусім по Шотландії й півночі Англії, де закрито сотні шкіл, а мешканці тисяч будинків залишилися без електрики — електроопори не витримали товщі снігу й попадали, пообривавши дроти. У багатьох європейських аеропортах учора скасовано більшість рейсів, решта літаків вилітала з великим запізненням.

Єгипетський підрахунок

Єгипетський підрахунок

Єгипетська опозиція вчора визнала свою поразку на парламентських виборах, які відбулися минулої неділі. У першому турі жоден зі 130 кандидатів від провідної опозиційної партії «Брати–мусульмани» не здобув депутатського мандата, і лише кілька з них вийшли в другий тур, який відбудеться 5 грудня. Це при тому, що на попередніх виборах п’ять років тому ця політична сила здобула 88 із 508 депутатських місць, тобто майже п’яту частину від складу депутатського корпусу.

Всі статті рубрики