«Де ваш рецептик?»

«Де ваш рецептик?»

Уже з наступного тижня прийти в аптеку й вільно купити антибіотики чи знеболювальне буде неможливо. З 1 грудня 70% ліків продаватимуть тільки за рецептами, повідомляє «ТСН» (безрецептурні препарати, як і раніше, можна буде придбати в аптечних мережах без лікарської виписки). У такий спосіб українців привчатимуть лікуватися у медиків, а не в колег, сусідок, аптекарів чи телевізора... До речі, продаж рецептурних лікарських засобів з аптечних кіосків буде заборонено — по них доведеться йти до великої аптеки. Також у рецептах писатимуть тільки діючу речовину, а не комерційну назву конкретного препарату. Начебто з метою, щоб пацієнт мав вибір — придбати дорожчий чи дешевший препарат. Але цій благородній меті чомусь не раді ні пацієнти, про яких дбає МОЗ, ні самі лікарі.

Кремлю не вгодиш

Кремлю не вгодиш

Верховний суд Росії ухвалив рішення ліквідувати громадську організацію «Федеральна національно–культурна автономія українців Росії» (ФНКА), повідомляє «Інтерфакс». Таким чином задоволено позов міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску цієї організації у зв’язку з «виявленням порушень у господарській діяльності». Крім того, позов мін’юсту базувався на скарзі активіста фонду «Вітчизна» Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА веде політичну діяльність, «прославляє бандерівців і ллє сам лише негатив на Росію».

Килим для Перського

Килим для Перського

«Я пропоную, щоб жоден українець у жодному разі не критикував Державу Ізраїль, тому що якщо нас будуть критикувати, ми скажемо, де навчались, — в Україні». Так пожартував президент Ізраїлю Шимон Перес учора в Києві під час двосторонніх переговорів у розширеному складі. До речі, він народився на території сучасної Білорусі й мав прізвище Перський. «В Ізраїлю і в України цікаве спільне минуле — зі злетами та падіннями», — сказав Перес, зауваживши, що територія України впродовж багатьох сторіч була місцем проживання євреїв. Не шкодуючи компліментів приймаючій стороні, ізраїльський президент відзначив гарні відносини України як із Росією, так і з західними країнами. «Завдяки Україні відбувається зближення Росії із Заходом», — вочевидь, передав куті меду Перес.

Пане Президенте, Голодомор був геноцидом!

Пане Президенте, Голодомор був геноцидом!

Українська громадськість вимагає від Президента публічно визнати Голодомор геноцидом та забезпечити дотримання Закону «Про Голодомор 1932—33 років в Україні», який стверджує факт геноциду. Станом на вчора під відповідним зверненням до Віктора Януковича вже підписалося близько двох iз половиною тисяч наших співвітчизників не лише з України, а й зi США, Канади, Австралії, Бельгії, Франції, Німеччини, Кіпру, Хорватії, Індії, Латвії, Румунії та багатьох інших країн. Щохвилини список поповнюється.

«Свята», але розвалюється

«Свята», але розвалюється

Судно «Свята Софія» з п’ятьма українцями на борту арештували днями у кіпрському порту Лімассол за невідповідність технічного стану судна міжнародним вимогам. Як повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров, «Св. Софія» зараз перебуває на рейді Лімассола, стан здоров’я моряків задовільний, вони забезпечені водою і продовольством.

Кавказ навчить!

Кавказ навчить!

Збройні сили України продовжать відсилати свої спеціальні гірсько–піхотні підрозділи на навчання до Грузії. «З наступного року в Грузії почнуть проходити підготовку близько 50 наших військовослужбовців, — повідомив міністр оборони України Михайло Єжель.Єжель. — Наші військові фахівці навчатимуться на базі спеціалізованого навчального центру підготовки гірсько–піхотних підрозділів збройних сил Грузії, який має потужну інфраструктуру».

Коли гроші не пахнуть

Коли гроші не пахнуть

НБУ вперше погодив правила роботи та видав ліцензії на роботу з електронними грішми компанії MoneXy, що належить банку «Контракт», а також системі «Максі», банком–партнером якої є VAB Банк. «Наша система буде аналогом WebMoney і «Яндекс.Дєньгі». Відмінність у тому, що всі електронні гроші мають реальний еквівалент, їх можна миттєво конвертувати в справжні. Цей бізнес розрахований тільки на приватних осіб», — повідомив заступник голови правління банку «Контракт» Павло Крапівін. Наразі жодна з двох компаній ще не почала працювати, повідомляє «Коммєрсант–Україна».

Їздити буде легше і швидше

Їздити буде легше і швидше

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перший додатковий потяг вирушить 21 грудня з Києва до Сімферополя. Ще три додаткові поїзди курсуватимуть з Києва до Ужгорода, Ворохти та Сімферополя. Також буде призначено додаткові потяги сполученням «Одеса—Харків», «Одеса—Львів» та «Одеса—Київ». Легше буде дістатися і з Харкова до Криму — Південна залізниця вводить два додаткові рейси: «Харків — Сімферополь» та «Харків—Євпаторія». У свою чергу, Придніпровська залізниця виділила додатковий рейс за маршрутом «Сімферополь — Київ». Водночас Львівська та Луганська залізниці отримали по одному додатковому потягу: «Львів—Київ—Львів» та «Луганськ—Київ» відповідно. Є новини відносно покращення на свята і міжнародного сполучення. Так, до Москви можна буде дістатися трьома додатковими поїздами («Євпаторія — Москва», «Бердянськ — Москва», «Феодосія — Москва»).

Сумління замучило...

Сумління замучило...

Моторошна історія сталася в селі Потіївка Радомишльського району. У лісі неподалік виявили повішеним учителя праці місцевої школи. Як повідомляють у міліції Житомирської області, оскільки явних ознак насильства на тілі загиблого не виявлено, слідчі схиляються до того, що це було самогубство. Швидше за все, молодий чоловік зважився на такий крок через те, що за кілька днів до цього з його пневматичного пістолета поранили підлітка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики