«Швидка» бомжує

24.11.2010

Уже дев’ять місяців місцева влада не може вирішити питання з місцем розташування 1–ї підстанції «Швидкої допомоги» Миколаєва, в штаті якої працює 104 людини. Нагадаємо, 19 лютого цього року підстанцію в екстреному порядку евакуювали через загрозу обвалу будівлі. Співробітників 1–ї підстанції «розквартирували» по всьому місту, а всі медпрепарати та обладнання звезли в будівлю Центральної станції «Швидкої допомоги»... в конференц–зал на третьому поверсі. Планувалося, що на правах бомжів медики пробудуть місяць–другий. Однак лікарі й нині «сидять на валізах». Бо, по–перше, з’ясувалося, що примiщення Миколаївської лікарні №2 ремонту не підлягає, а по–друге, перейматися проблемами медиків–«бомжів» ніхто не поспішає.

«Ми досі працюємо в жахливих умовах, обіцянки вирішити питання з новим приміщенням так і залишилися обіцянками. Надаючи допомогу населенню, ми навіть не маємо можливості перевдягтися, або випити за зміну склянку чаю, — на умовах анонімності розповів «УМ» один зi співробітників бездомної служби. — При цьому наше керівництво пригрозило санкціями тим, хто надумає кудись скаржитися на такі умови праці!».

А ось, на думку начальника управління охорони здоров’я Миколаєва Лариси Дергунової, ніяких причин для невдоволення немає: приміщення для підстанції «швидкої допомоги» виділено, кошти на проведення ремонтних робіт знайдено. Просто у керівництва виник конфлікт з обласним фондом комунальної власності й тому не було укладено договір оренди на приміщення, де планується розмістити «швидку», а без цього папірця неможливо провести ремонтні роботи в належному обсязі. Вирішити проблему можна досить швидко лише в так званому «ручному режимі». Тобто «губернатор» Миколаєва Микола Круглов особисто вплине на ситуацію, і тоді медики зможуть переїхати в нове приміщення, не чекаючи, чим же закінчиться конфліктна ситуація між їхнім керівництвом і облфондом комунальної власності. Інакше бомжувати співробітникам Миколаївської «швидкої» доведеться ще довго.