Корейська криза

Корейська криза

Південна й Північна Кореї знову балансують на межі війни. Вчора о 14.34 за місцевим часом артилерія комуністичної КНДР обстріляла прикордонний південнокорейський острів Йонпхендо, випустивши по ньому близько 200 снарядів. У відповідь на агресію армія Південної Кореї також відповіла артилерійським вогнем.

Земля Обіцяна — за муром

Земля Обіцяна — за муром

Ізраїль відгороджується від Єгипту стіною. Днями в Синайській пустелі вздовж частини ізраїльсько–єгипетського кордону загальною протяжністю 250 кілометрів почалося будівництво муру. Як пояснив речник уряду Марк Регев, чергова стіна на додачу до двох наявних (670–кілометрової завдовжки навколо Західного берега Йордану та 52–кілометрової — на межі із Сектором Газа) має стати перешкодою на шляху нелегальних іммігрантів, торгівлі людьми, контрабанди наркотиків і зброї та терористів. Протягом цього року єгипетські військовослужбовці застрелили щонайменше 28 африканців, які намагалися нелегально перетнути кордон та потрапити до Ізраїлю в пошуках роботи або притулку. А вже в перший день робіт зі зведення стіни ізраїльські солдати затримали в районі кордону 30 нелегалів із Африки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кіно і турки

Кіно і турки

Між Ізраїлем і Туреччиною визріває черговий конфлікт. Цього разу з приводу художнього пригодницького фільму під назвою «Долина вовків: Палестина» (Kurtlar Vadisi Filistin), на створення якого турецьких кінематографістів надихнула трагічна історія з нападом ізраїльської армії на «Флотилію свободи». Нагадаємо, у травні ізраїльські військові атакували караван із чотирьох кораблів, який віз гуманітарну допомогу населенню Сектора Газа. Під час цього нападу загинуло дев’ятеро пропалестинських активістів із Туреччини.

Не пий на лижні!

Не пий на лижні!

На польських зимових курортах незабаром запровадять «сухий закон». Депутати Сейму (парламенту) Польщі збираються заборонити лижникам виїздити на трасу «під градусом». На думку заступника голови парламентської комісії з адміністрації та внутрішніх справ, депутата від правлячої партії «Громадянська платформа» Пьотра ван дер Когена, нові законодавчі правила сприятимуть більшій безпеці відпочивальників — як тих, хто раніше мав звичку перед спуском перехилити чарку, так і тих, хто траплявся на їхньому шляху. Досі не надто тверезі лижники залишалися безкарними навіть у тих випадках, коли ставали винуватцями нещасних випадків, нагадує газета «Жечпосполита».

Губить людей вода

Губить людей вода

Камбоджа в жалобі — такої трагедії, як та, на яку перетворилося загальнонаціональне святкування, в країні не пам’ятають iз часів повалення кривавого режиму червоних кхмерів. Позавчора ввечері, як і щороку після завершення сезону дощів, камбоджійці відзначали традиційне Свято води. У столиці Пномпені головні урочистості та святковий концерт відбуваються на острові Діамантів, розташованому в центрі міста і з’єднаному з сушею вузьким мостом через річку Тонлесап. Саме цим мостом, освітленим святковою ілюмінацією, на острів намагалися потрапити тисячі учасників свята. Через страшенну тисняву в натовпі виникла паніка, яка призвела до загибелі щонайменше 378 осіб, ще близько 755 отримали поранення. Більшість жертв просто затоптали, хтось потонув, намагаючись врятуватися у воді (з мосту зіскочили з півсотні людей), ще частина загинула від враження електричним струмом.

Крок назустріч «французькому плащику»

Крок назустріч «французькому плащику»

Ватикан пішов на компроміс в одному з досі найпринциповіших питань: щодо контрацепції. В одному з останніх інтерв’ю Папа Римський Бенедикт XVI визнав, що в окремих випадках застосування презервативів є виправданим, особливо коли йдеться про боротьбу зі СНІДом. Ці слова понтифіка відразу були сприйняті як «ватиканська революція», оскільки раніше Апостольський престол твердо стояв на позиції, що використання будь–яких контрацептивів є гріхом. Щоправда, Бенедикт XVI при цьому застеріг: «Це (використання презервативів) не є справжнім способом подолання СНІДу. Але дійсно потрібна гуманізація сексуальності».

Барбі йде в шпигуни

Барбі йде в шпигуни

Нова версія популярної ляльки Барбі викликала у дорослих не менший інтерес, ніж у дівчаток, для яких вона, власне, й призначена. Іграшку вже як тільки не називають — і «Анна Чепмен» (за іменем арештованої у США російської шпигунки), й Барбі–телеоператорка, і Барбі–відеоінженер. Офіційно ж лялька, вартість якої у Сполучених Штатах становить 50 доларів, називається Barbie Video Girl (Барбі–відеодівчина). За допомогою схованої в намисті мініатюрної відеокамери вона здатна непомітно для інших знімати до 30 хвилин матеріалу. А переглянути «репортаж» можна на розташованому на спині рідкокристалічному екрані з розподільчою здатністю 1024x756 пікселів.

Всі статті рубрики