Далі — «чорна діра»?

Далі — «чорна діра»?

Те, чого «підігріта» книжками Дена Брауна громадськість найбільше чекала від Великого адронного колайдера (якщо не рахувати створення «чорної діри», в яку поступово затягне всю нашу планету), вже сталося. Як повідомили фізики з Європейського центру ядерних досліджень (ЦЕРН), де стоїть ВАК, їм удалося створити й затримати одну з найбільших загадок сучасної науки — антиматерію. Усього лише 38 атомів антиводню існували якісь частки секунди, але вже цей короткий період є неабияким здобутком.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вона працює: вони розколюються

Вона працює: вони розколюються

Перебування в опозиції завжди є випробуванням на міцність для політичної сили. І далеко не кожній із них вдається пройти через нього з гідністю, зберігши щільність лав і непохитність позиції. Найбільша опозиційна партія Польщі — «Право і справедливість» («ПіС») — цей іспит уже провалює.

Сто років чекання

Сто років чекання

У Сполучених Штатах побачив світ перший із трьох томів незакінченої автобіографії Марка Твена. Раніше мемуари Семюела Клеменса (таким було справжнє ім’я письменника), який помер 1910 року, ніколи не друкували.

Сто тисяч однією монетою

Сто тисяч однією монетою

Сто тисяч євро однією монетою — це не гіперінфляція, а оригінальна акція Паризького монетного двору. Ця «копійка», на якій зображено перлину індійської та світової архітектури — індійський палац Тадж­Махал, є найдорожчою з будьколи викарбуваних у Франції монет. Щоправда, до кишені її не покладеш, адже важить «стотисячівка», виготовлена із золота 999ї проби, цілий кілограм. Бані Тадж­Махала інкрустовано 68 діамантами від «Картьє».

Всі статті рубрики