РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.11.2010

38,8 мільярда доларів

сягнув прямий державний борг України за підсумками вересня, що становить 27,9 відсотка від очікуваного в поточному році внутрішнього валового продукту. Таким чином, підрахували експерти, кожен громадянин нашої держави винен по 847 американських доларів. Лідерами, за показником найінтенсивнішого зростання держборгу впродовж 2008—2010 років, є Латвія, Люксембург, Ботсвана і Чилі. Наша держава в антирейтингу посідає 13–те місце.

 

680 мільйонів гривень

становить чистий прибуток Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» за підсумками діяльності протягом дев’яти місяців цього року. Тоді як, звертають увагу в компанії, за аналогічний період минулого року НАК зазнав збитків більше ніж на 2 мільярди гривень. У «Нафтогазі» також додають, що впродовж січня–вересня компанія зуміла наростити чистий прибуток на 13,6 відсотка, порівняно з попереднім роком.

 

497 мільйонів гривень

отримає місто Калуш Івано–Франківської області з державного бюджету на подолання екологічних і соціальних проблем регіону. Як повідомив голова обласної держадміністрації області Михайло Вишиванюк, зокрема, 89 мільйонів виділено на проведення робіт на Домбровському кар’єрі. Ще 298 мільйонів витратять на вивезення гексахлорбензолу. 30 мільйонів влада планує залучити на розвиток Калуша, а 20 млн. — на закупівлю медикаментів.

 

25 мільйонів українців

становитиме населення нашої держави через 40 років. Лише за 15 років незалежності кількість громадян України скоротилася з 52 до 46 мільйонів, підрахували в Міністерстві сім’ї молоді та спорту. Як зазначив його очільник Равіль Саффіулін, прогнози фахівців ООН щодо скорочення кількості українців є невтішними, а тому міністерство вже зініціювало низку програм, спрямованих на збільшення кількості спортивних майданчиків, льодових палаців, басейнів та інших спортивних об’єктів для розвитку молоді.

 

5 мільйонів євро

виділить кожному польському місту–організатору Чемпіонату Європи з футболу Євро–2012 Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Зокрема, повідомляють польські ЗМІ, по 3,5 мільйона євро Гданськ, Познань, Вроцлав і Варшава отримають на організацію фан–зон. Ще на мільйон євро кожному з чотирьох міст передадуть техніки. Окрім того, УЄФА обіцяє компенсувати кошти за розміщення банерів з логотипом чемпіонату.

 

3,7 тисячі людей

загинули на дорогах у дорожньо–транспортних пригодах iз початку року, повідомив заступник начальника управління Державтоінспекції України Сергій Будник. При цьому, наголосив він, хоча порівняно з минулим роком спостерігається тенденція зменшення кількості ДТП, кількість загиблих в аваріях залишається досить високою. Приміром, якщо у 2007 році ДТП забрали життя майже 9,5 тисячі людей, то минулого року ця цифра становила 5 332 тисячі загиблих.

 

75 відсотків українців

вважають себе патріотами, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Згідно з даними дослідження, в першу чергу вважають себе патріотами мешканці Центру, Півночі та Заходу, тоді як у, приміром, Донецьку патріотом себе вважає лише кожен десятий опитаний. Опитування також показало, що жителі українських міст менш патріотичні, ніж ті, хто живуть у селах.

 

у 20 разiв

зросла кількість наркозалежних людей в Україні та Росії за останні 20 років, повідомляє Федеральна служба Росії з контролю за обігом наркотиків. За висновками російських експертів, до плачевної ситуації призвела деградація економічного виробництва, що змусило багатьох людей працювати не за професією, тоді як загальновідомо, що люди, які потрапляють у несприятливі ситуації, потрапляють у так звану зону ризику.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>