НАШ ДОСВІД

НАШ ДОСВІД

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чим далі від Києва — тим більше емоцій

Чим далі від Києва — тим більше емоцій

Театральне життя столиці останнім часом крутиться навколо понять «прем’єра» та «гастролі». З нього якимось дивним чином випарувалися театральні фестивалі, без яких це саме життя навряд чи можна назвати повним. Подумаємо логічно: якщо вже Київ не зміг утримати «Мистецьке березілля», «Відлуння», інші цікаві проекти, що говорити про нестоличні міста... Парадоксально, але за кількасот кілометрів від Києва, усупереч усім фінансовим кризам, фестивалі таки відбуваються.

Графіті як нова вулична мода

Графіті як нова вулична мода

«Я живу у цьому будинку. Моя кімната знаходиться в районі серця цієї прекрасної жінки. Я вам дуже вдячний за такий подарунок Києву», — літній чоловік тисне руку чорнявому юнакові, той у відповідь мило усміхається. Хлопець не розуміє, що від нього хочуть, просить перекласти. Гійом тиждень тому приїхав у Київ. У Франції він відомий вуличний художник. Його часто запрошують в інші країни розписувати стіни. Нещодавно повернувся з Бразилії. Каже, що там люди замкнені, не вміють радіти, відчувається контраст між центральними частинами міста та околицями. «У Києві мені дуже добре. У вас гарне місто, особливо вродливі дівчата, — сміється Гійом. — До того, як мене запросили намалювати у Києві малюнок, я нічого не знав про вашу столицю. Дізнавався все через інтернет. Мені дуже сподобалися пам’ятники Матері–Батьківщині і Кию, Щеку, Хориву та їхній сестрі Либеді. Вдома я придумав ескіз, приїхав сюди, три дні готувався, чотири — малював на крані».

У гостях у Гаррі

У гостях у Гаррі

— Пане Вікторе, чи брали ви участь в українському дубляжі фільму?

— Так, але як редактор, а не перекладач, тобто в мої обов’язки насамперед входила перевірка правильності написання всіх імен, назв або сталих виразів порівняно з українським текстом книги. На жаль, не можу нічого сказати про якість дубляжу, бо перебуваю зараз за кордоном і українську версію фільму зможу подивитися лише в грудні, але маю надію, що все буде гаразд, до цього я мав змогу працювати лише з попереднім фільмом «Гаррі Поттер і напівкровний Принц».

Початок кінця

Початок кінця

«Гаррі Поттер і смертельні реліквії» — звісно, довгоочікуваний фільм, проте для прокатників та кінотеатрів не визначніший за будь–який інший блокбастер. Тому столичні кінотеатри вже визначилися із терміном його прокату — від трьох з половиною до чотирьох тижнів. «Це стандартний термін для блокбастера», — кажуть у кінотеатрі «Київ». А от в іншому київському кінотеатрі — «Україні» — робитимуть із сьогоднішньої прем’єри «Поттера» подію: після сеансу, квитки на який коштують 60—80 грн., буде вечірка із місцевими селебрітіз.

Всі статті рубрики