НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За крок до прощання з Гоґвартсом

За крок до прощання з Гоґвартсом

Мільйони фанатів Гаррі Поттера нарешті дочекалися екранізації останнього тому пригод малого чарівника. Щоправда, вже не такого й малого — і сам Гаррі та його друзі, й актори, які втілили їх на екрані, до останньої серії «поттеріани» підійшли геть дорослими. 21–річний Деніел Редкліфф та 22–річний Руперт Грінт (Рон) — уже нівроку парубки, а 20–річна Емма Уотсон виросла справжньою красунею. У цьому могли на власні очі переконатися щасливчики, яким вдалося потрапити на світову прем’єру першої частини стрічки «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії», що відбулася позавчора ввечері в Лондоні.

Колізей на замку

Колізей на замку

Туристам, які вчора збиралися відвідати римський Колізей, галерею Уффіці у Флоренції або інший відомий музей на території Італії, довелося «поцілувати замок»: більшість культурних закладів країни страйкувала. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, не працювали сотні музеїв, мистецьких галерей та археологічних пам’яток. Працівники галузі культури не просто невдоволені, а відверто розлючені планами уряду Сильвіо Берлусконі скоротити фінансування культури на 280 млн. євро впродовж трьох наступних років у рамках програми економії бюджетних коштів.

Посварилися й домовилися

Посварилися й домовилися

Зустріч лідерів 20 найбільш промислово розвинених країн світу, яка завершилася вчора в столиці Південної Кореї Сеулі, попри очікування, таки принесла конкретні домовленості. Хоч учасники «великої двадцятки» й не здійснили революційних проривів, їм удалося досягти компромісу з найбільш суперечливих економічних питань, включно з валютним регулюванням та заходами для вирівняння дисбалансу у світовій торгівлі. Особливо складно відбувалися переговори між двома головними гравцями на світовій економічній сцені: США та Китаєм. «Якщо ви самі хворі, то не потрібно просити інших приймати ліки», — так відреагував представник міністерства торгівлі Китаю на американські закиди, що КНР штучно утримує низький курс юаня, аби отримувати вигоди в міжнародній торгівлі, передусім зі Сполученими Штатами.

Всі статті рубрики