РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.11.2010

10 мільярдів доларів

можуть недорахуватися найбільші автовиробники Японії через рекордно високий за останні 15 років курс японської єни, що призводить до втрат прибутків від експорту при перерахунку в національну валюту. Стійка японська валюта також суттєво впливає на кінцеву ціну товарів, вироблених в Японії, при їх постачанні за кордон. Автовиробники вже прогнозують, що при подальшому зростанні курсу національної валюти будуть змушені винести власні підприємства за межі країни.

 

80 мільйонів гривень

виділив зі Стабілізаційного фонду Кабінет Міністрів на закупівлю племінних нетелей і корів, а також техніки та обладнання для агропромислового комплексу. Документ, опублікований на офіційній інтернет–сторінці уряду, передбачає виділення коштів Міністерству аграрної політики для закупівлі тварин та продукції з метою подальшої їх реалізації сільськогосподарським підприємствам. Відповідні зміни Кабмін доручив внести Мінагрополітики до розпису Держбюджету.

 

19,9 мільйона гривень

становить прибуток «Укрпошти» за дев’ять місяців цього року, а зростання надходжень від діяльності монополіста на українському ринку зв’язку становив 13%. За повідомленням «Укрпошти», більше 2 мільярдів надійшло від послуг зв’язку. А головними дохідними частинами бюджету стали доходи від доставки пенсій і грошової допомоги — 34,8%. Ще 19,6% становили доходи від доставки письмової кореспонденції та 12% — принесла доставка друкованих і періодичних видань.

 

2,7 мільйона євро

отримало на розвиток місто Ромни Сумської області в рамках програми ТАСІС від Європейського Союзу. Зокрема, на таку суму надійшло обладнання і техніка для сфери водопостачання і водовідведення, поводження з побутовими відходами, теплопостачання, а також на адміністрування та санітарно–епідеміологічну службу. Влада міста розраховує, що устаткування, закуплене на кошти європейців, суттєво поліпшить у місті функціонування системи муніципального управління.

 

1,171 мільйона українців

потребували станом на кінець минулого року медичної допомоги, повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Так, констатують медики, 58,6 відсотка зареєстрованих пацієнтів становлять люди працездатного віку. Ще майже 20% — діти та підлітки. У порівнянні з 2000 роком відсоток інвалідів, які стали непрацездатними внаслідок психічних розладів, зріс на 18,7%, таким чином сягнувши майже 600 осіб на 100 тисяч населення.

 

85 відсотків інвестицій

Євро–2012 у Польщі реалізуються за графіком, затвердженим Європейською футбольною федерацією. Як зазначив операційний директор компанії PL2012 Войчех Фолеєвський, країна реалізує 230 інвестпроектів, 45 з яких є ключовими для проведення у Польщі Євро–2012. В оргкомітеті також висловлюють упевненість, що країна встигне реалізувати всі найважливіші інфраструктурні проекти. При цьому там зазначають, що гарні стадіони, аеропорти й дороги — не головний показник підготовки держави до європейського дійства з футболу.

 

8—10 відсотків

становитиме здорожчання цукру впродовж наступних трь­ох місяців. Причиною цього є менший врожай цукрового буряку, до чого призвели жорсткі погодно–кліматичні умови, вважає президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко. А генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Володимир Лапа додає: якщо на початку року прогнози виробництва цукру становили 2—2,3 мільйона тонн, то нині більшість експертів схиляються до думки, що цей показник не перевищить 1,8 мільйона тонн.

 

6 відсотків

генетично модифікованих організмів виявив із початку року Держспоживстандарт у зразках продовольчої сировини і харчових продуктів. З майже 12 тисяч узятих проб 702 зразки продукції містили ГМО. Зокрема, це стосується хлібобулочних виробів, кондитерських, цукри­стих, м’ясних і ковбасних виробів, а також м’ясних напівфабрикатів і молочної продукції.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>