П’ятий раз — буковинський клас

10.11.2010

Ірина ВИШНЕВСЬКА

Чернівці

Своєрідний рекорд встановив за підсумком виборів 31 жовтня чернівецький міський голова Микола Федорук. Його обрали на посаду мера обласного центру вже вп’яте поспіль.

54–річний Федорук народився на Волині. Після закінчення Львівського політехнічного інституту приїхав на роботу в Чернівці. Став першим всенародно обраним мером міста в 1994 році. Відтоді йому вдавалося ні з якою з політичних сил серйозно не сваритися, не належати до жодної партії, крім ним самим визначеної «партії чернівчан». За чотири каденції Федорука столиця Буковини в різних рейтингах неодноразово посідала призові місця як найкраще місто для проживання. І цього разу майже 65% городян віддали голоси за чинного голову. Другий кандидат, журналіст Василь Забродський, набрав 11%, решта п’ятеро — ще менше.

Найдовше очільником міста ще в австрійські часи був Антон Кохановський — 26 років. Саме при ньому Чернівці із провінційного містечка почали перетворюватися на гарне, комфортне місто.

Щодо міськради, то мандати поділили 17 членів партії «Батьківщина», по 16 — Партії регіонів та «Фронту змін», шість — «Нашої України», три — зі «Свободи», по одному від Республіканської партії та «Третьої сили».