Водій для Юри

Водій для Юри

Щодо екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка слідчими ГПУ порушено кримінальну справу. Ще минулої п’ятниці лідера «Народної самооборони» викликали до Генпрокуратури, де повідомили про зміну його процесуального статусу — з підозрюваного на обвинувачуваного. Луценку інкримінують присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Цю справу слідчі порушили ще місяць тому як «фактову», тобто конкретні посадовці МВС у ній не проходили. Як бачимо, головним фігурантом справи нині став колишній міністр. Учора Юрія Луценка викликали на перший допит до слідчого управління Генпрокуратури.

Слідчі хочуть крові

Слідчі хочуть крові

Голова партії «Наша Україна» Віктор Ющенко вважає, що спроби поставити під сумнів результати міжнародної експертизи крові після його отруєння можуть призвести до сумніву в готовності України визнавати акти міжнародного права та до звинувачень у використанні слідства з метою політичних переслідувань. «Віктор Ющенко очікує відновлення законного перебігу кримінальної справи щодо свого отруєння», — заявила речник Ющенка Ірина Ванникова у коментарі УНІАН. Так В. Ю. реагує на наміри Генпрокуратури повторно взяти в нього аналіз крові в рамках розслідування справи про розслідування.

Ера «ЄДАПС» завершується?

Ера «ЄДАПС» завершується?

Ще наприкінці жовтня уряд Азарова почав готуватися до відновлення державного контролю над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності. Про це свідчить доручення віце–прем’єр–міністра Бориса Колесникова керівникам усіх центральних органів виконавчої влади, голові СБУ, а також антикорупційному уповноваженому Кабміну, оприлюднене виданням «Дзеркало тижня».

Всі статті рубрики