РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.11.2010

4 мільярди доларів

може додатково отримати український бюджет у разі виходу на рівень обсягів тих коштів, які отримує від туристичного бізнесу Росія. «Досвід Болгарії або Хорватії демонструє, що туризм — один із найбільш багатообіцяючих секторів у країнах з економікою, що розвивається, здатний зростати швидше, ніж ВВП», — пояснила директор Фонду «Ефективне управління» Наталія Ізосимова.

 

440 мільйонів доларів

має намір позичити в японської фінансової групи «Номура» Державна служба автомобільних доріг України. Кошти насамперед планують витратити на недобудовані у 2008—2009 роках об’єкти. Зокрема, добудову дороги Кипті—Глухів—Бачевськ на Сумщині, об’їзної дороги навколо Харкова, Донецька та Луганська, інформує «Укравтодор».

 

47 мільйонів гривень

виділила з київського бюджету столична влада «Київавтодору» на закупівлю 80 одиниць снігоприбиральної техніки, повідомляє Київміськдержадміністрація. Зокрема, планується закупити 15 солерозкидувачів, 13 комбінованих дорожніх машин, 10 снігоочисних автомобілів, 5 автогрейдерів тощо. Також, звітують у КМДА, до роботи в осінньо–зимовий період уже готові майже 300 одиниць снігоприбиральної техніки.

 

950,7 тисячі тонн

бурякового цукру виробили з урожаю поточного року вітчизняні цукрові заводи. Для порівняння, у 2009 році Україна виробила лише 705,2 тисячі тонн солодкого продукту, повідомляє «Укрцукор». При цьому, наголошують фахівці, цьогорічна цукровість буряків виявилася меншою, ніж торік, і становить 15,21 відсотка проти майже 17% у попередньому році.

 

230—235 доларів

за тисячу кубометрів становитиме ціна у I кварталі наступного року на російське «блакитне паливо» для нашої держави, що цілком влаш­товує Україну, заявив Прем’єр–міністр Микола Азаров. Глава уряду пояснив, що I квартал завжди доволі важкий, а тому така вартість, запропонована росіянами, є прийнятною для України.

 

226 технічних несправностей

зафіксували співробітники Державтоінспекції на Хмельниччині під час огляду транспортних засобів, призначених для перевезення пасажирів. Власникам 184 із них правоохоронці заборонили експлуатувати автобуси. Окрім того, йдеться у повідомленні ДАІ, за останній час міліціонерам удалося затримати трьох водіїв, які перевозили пасажирів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

 

50 нових вагонів

українсько–російського виробництва для забезпечення потреб рухомого складу на Куренівсько–Червоноармійській лінії, де очікується відкриття трьох нових станцій, отримав Київський метрополітен. За словами заступника голови Київміськдержадміністрації Анатолія Голубченка, додаткова кількість потягів дозволить не зменшувати інтервал руху рухомого складу на чотирикілометровій лінії.

 

2,5 раза

зросла кiлькiсть терактів у Росії впродовж останніх дев’яти місяців, повідомляє прокуратура Російської Федерації. Так, кількість терористичних актів зросла з 11 до 27. Правоохоронці РФ також запевняють, що у взаємодії оперативним службам МВС і ФСБ уже вдалося викрити більшість учасників організованих злочинних груп, зокрема й тих, які здійснили терористичні акти у Московському метрополітені.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>