Дипломатія сили

Дипломатія сили

У «стрілецьких» урочистостях навіть взяв участь «губернатор» Львівщини Василь Горбаль, котрий, нагадаємо, на свято Покрови не знайшов можливості особисто вшанувати пам’ять воїнів УПА. Саме в ніч iз 31 жовтня на 1 листопада 1918 року стрілецькі частини під проводом сотника Дмитра Вітовського випередили польських вояків, перебравши під українську оруду всі найважливіші урядові установи Львова.

Українське Берегове чи угорський Берегсас?

Українське Берегове чи угорський Берегсас?

У неділю в місті Береговому на Закарпатті одночасно з місцевими виборами відбувся референдум, який має визначити, чи лишиться місто зі своєю старою назвою. Колишній член СДПУ(о), а тепер лідер Демократичної партії угорців та міський голова Берегового Іштван Гайдош на початку вересня порушив питання про повернення місту назви Берегсас. Так воно звалося, коли входило до складу Австро–Угорської імперії. Ініціативу пана Гайдоша підтримала більшість місцевих депутатів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тут був завод

Тут був завод

Через два тижні чотири сотні працівників Харківського заводу електроапаратури (ХЗЕА) востаннє переступлять прохідну колись процвітаючого виробничого гіганта космічної галузі. Причина, як на сьогодні, банальна: такого заводу фактично більше немає. Півсот­ні робітників тут залишиться лише для того, аби завершити процедуру його повної ліквідації.

Документи — поштою. Електронною

Документи — поштою. Електронною

Вступна кампанія–2011 принесе абітурієнтам чимало нового. Це випливає із нових правил вступу до ВНЗ, затверджених Міністерством освіти і вже зареєстрованих у Мін’юсті. Наприклад, тепер абітурієнти зможуть вибирати між ЗНО та екзаменами. Також на них чекають три хвилі зарахування на бюджет: у перший, шостий і восьмий дні після закінчення прийому документів. Щоб уникнути виснажливих черг біля прийомних комісій, з наступного року буде запрова­джено електронний прийом документів. Що це та з чим його їдять — доручили вирішити самим університетам, тобто виші самотужки мають визначитися, як вони здійснюватимуть попередній прийом документів «електронкою».

Завчасно поздоровлені

Завчасно поздоровлені

Більш як через місяць після урочистого відкриття термінал «F» міжнародного аеропорту «Бориспіль» насправді почав працювати. Будували його з початку літа 2009 року, а «відкрили» ще 21 вересня. Як повідомляє прес–служба аеропорту, найбільше терміналом користуватиметься компанія «Міжнародні авіалінії України». Саме їй належав перший літак, що вилетів у неділю з нового термінала до єгипетського курорту Шарм–ель–Шейх. Крім МАУ, терміналом «F» користуватимуться Wizz Air, UTair (ЮТэйр), Finnair, UmAir, «Армавиа», «Азербайджанские авиалинии» та, можливо, інші компанії, з якими ведуть переговори.

Усе найкраще — до Іраку

Усе найкраще — до Іраку

У листопаді до Іраку надійдуть перші партії новітніх бронетранспортерів БТР–4 виробництва Харківського заводу імені Малишева. Нагадаємо, минулого року в рамках великого контракту на озброєння іракської армії та поліції харківським танкобудівникам замовили 420 броне­транспортерів БТР–4 у різних комплектаціях, передає «Український мілітарний портал».

І високий статус не зарадив?

І високий статус не зарадив?

Надовго запам’ятає свій перший візит в Україну генеральний директор Всесвітньої газетної організації (WAN–IFRA) Крістоф Рісс, який прибув до Києва задля участі у Другому Всеукраїнському газетному конгресi на запрошення Віктора Януковича. Вже наступного дня після особистої зустрічі з Президентом Рісс, подорожуючи вулицями української столиці разом зі своїм колегою, представником Міжнародної медіа–маркетингової асоціації (INMA) Яном Вагнером, ледь не став ще й «гостем» вітчизняних правоохоронців — міліціонери затримали іноземців з метою... встановлення особи, не визнавши їхні ідентифікаційні картки (ID–картки, які офіційно діють у країнах Євросоюзу) за посвідчення особи.

Всі статті рубрики