На кого холодний душ?

29.10.2010

Член Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) Марина Ставнійчук вважає, що нинішні вибори для правоцентристів будуть «холодним душем». «Ситуація критична для правоцентристських сил», — сказала вона на прес–конференції в Івано–Франківську, зазначивши, що ці сили, «на жаль, роз’єднані».

«Вони нарешті мусять зрозуміти: або патріотичні сили, які взяли на себе відповідальність п’ять років тому за долю держави, мусять об’єднатися, прибрати свої амбіції і об’єднатися заради того, щоб захистити українські цінності, — або буде знищено на корені національну ідею. Цього не можна допустити, аби втратити державність», — цитує колишню заступницю голови секретаріату Президента Ющенка агенція УНІАН.

Коментуючи ситуацію з недавнім виявленням в Івано–Франківську майже 200 тисяч зайвих бюлетенів із виборів до облради, юристка Ставнійчук заявила: «Це не просто ганебний факт з точки зору демократії виборчого процесу. Для мене абсолютно зрозуміло, що є всі ознаки серйозного кримінального злочину. Хочу нагадати, що виборчі бюлетені є у виборчому процесі основним виборчим документом. Тому є відповідні статті за це у Кримінальному кодексі України».

 

ДО РЕЧІ

На результативне рішення Івано–Франківського тервиборчкому щодо друку бюлетенів у сумнівній друкарні «Кубекс» вплинув представник партії «Фронт змін» у ТВК. Про це інтернет–виданню «Главком» повідомив народний депутат від «НУНС», голова обласної організації «Нашої України» Зіновій Шкутяк. За його словами, у складі ТВК 18 членів, із яких рівно половина — від парламентських коаліціянтів (Партії регіонів, Народної партії, КПУ). Аби вони отримали більшість у питанні фальшування бюлетенів, разом із ними проголосував представник партії Арсенія Яценюка.