НОВИНИ ПЛЮС

26.10.2010

Бюджет–2011

Верховна Рада має намір розглянути проект державного бюджету на 2011 рік наступного тижня. Про це повідомив Голова ВР Володимир Литвин під час робочої поїздки до Закарпатської області. На тому ж тижні планується заслухати й проект Податкового кодексу. За словами Литвина, до проекту внесено понад дві тисячі поправок — «є бажання заблокувати цей процес».

Мовне питання Азарова

Прем’єр–міністр Микола Азаров не має наміру наймати викладача української мови. «Ну, я працював із викладачем, витрачав на це час, він мені поставив вимову тощо. Я вважаю, що при моєму рівні зайнятості час ще й на викладача витрачати буде неправильно», — заявив Азаров в інтерв’ю РІА «Новості». Глава уряду додав, що вивчає українську мову лише при роботі з документами і слухаючи виступи на нарадах, зустрічах. «Тобто я цілий день живу в цій атмосфері», — каже Азаров, вважаючи, що цього досить.

Місцеві вибори

Комітет виборців України порахував, що лідером за кількістю відмов у реєстрації кандидатів на місцевих виборах є Київська область. Голова КВУ Олександр Черненко каже: більшість відмов на Київщині пов’язані з тим, що окремі кандидати реєструвалися для участі у виборах від партії або як непартійні, не припинивши своє членство в інших партіях. «Якщо Київська область у нас чемпіон із нереєстрації кандидатів, то Одеса — чемпіон із чорної «полуниці», тому що там стільки зараз листівок, які виходять, що це просто жах», — цитує Черненка агенція «Українські новини».

Флот повертає борги

Підприємства Чорноморського флоту Росії, дислоковані в Україні, приступили до погашення заборгованості до бюджету країни та із зарплат своїм працівникам. «Згідно з рішеннями міністра оборони РФ і головнокомандувача ВМФ, на Чорноморському флоті почалося поетапне погашення заборгованості окремих підприємств по податках і платежах у бюджет і державні фонди України, а також із заробітної плати працівникам», — повідомили агенції «Інтерфакс» у групі інформаційного забезпечення ЧФ РФ.