Ексклюзив, але без золота

Ексклюзив, але без золота

У Вінниці під слідством опинився молодий, але знаний у професійних колах ювелірних справ майстер. У свої 25 років Євген (ім’я змінено) мав власний прибутковий бізнес і перспективи розвитку. Як повідомила «УМ» співробітник прес–служби обласної міліції Вінниччини Анна Олійник, ексклюзивні роботи молодого ювеліра користувалися попитом і коштували великих грошей. Але хлопець вирішив стати на «слизький шлях»: зловживаючи довірою грошовитих клієнтів, обманом заробив, за скромними підрахунками, кілька мільйонів гривень.

Оперативні бабусі

Оперативні бабусі

Міліція не раз закликала пенсіонерів: будьте пильні й не довіряйте людям, які видають себе за працівників соціального захисту, Пенсійного фонду та обіцяють вам золоті гори. Та старенькі все одно потрапляли на «гачок» шахраїв. Але нарешті до цих порад дослухалися дві жіночки з Черкас. До оселі однієї з них завітала балакуча пані й назвалася працівницею Пенсійного фонду. Вона повідомила, що стареньким від Президента має надійти по 600 гривень. І це не все: щомісяця до пенсії буде надбавка — по 150 гривень. Але перша сума нібито видається спеціально для купівлі пільгових товарів. Тобто кожен пенсіонер зможе придбати собі телевізор, холодильник, плиту на кухню. Схожу байку шахрайка розповідала й сусідці цієї жінки. Написала свій телефон: мовляв, дзвоніть, як зберете кошти на товар. І пішла.

Розбій — не злочин?

Розбій — не злочин?

Невідомі в масках нахабно i грубо ввірвалися до помешкання жінки. Застосовуючи фізичну силу, забрали 500 гривень і зникли. Цей випадок у селищі Степанівка Сумського району доручили перевірити дільничному інспектору райвідділу міліції. Він же виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Чому? Відповідь до наївного проста: правоохоронець не знайшов ознак злочину в діях невстановлених осіб. Ну що там справді — напали, побили, забрали гроші — дрібниці!

Купився на сотню...

Купився на сотню...

Жах для дівчинки розпочався невдовзі по тому, як її мама пішла на роботу. Відстеживши цей момент, сусід виламав двері і, роздягнувшись догола, намагався задовольнити свою хіть у неприродний спосіб. Нічого у збоченця не вийшло, хоча мучив нелюд перелякану дитину з півгодини, аж доки та не попросилася до туалету.

Брудна «лапа» ескулапа

Брудна «лапа» ескулапа

Співробітники Миргородського міськ­відділу міліції викрили бурхливу діяльність одного з медиків, який безперебійно постачав місцевим наркоманам препарати, що містять речовини наркотичної та психотропної дії. Як з’ясувалося, впродовж трьох останніх років цей ескулап незаконно виписував любителям «кайфу» рецепти на право придбання таких ліків (зокрема «Трамадол» і «Сибазон»). Потенційних клієнтів знаходив у власному кабінеті, приймаючи хворих. Скажімо, одного разу на прийом до нього прийшла співмешканка наркомана. Горе–лікар запропонував їй за винагороду «липовий» рецепт на придбання нарковмісних медпрепаратів — щоб вистачило й на благовірного...

Всі статті рубрики