РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.10.2010

22 мільярди доларів

становить товарообіг між Україною і Росією. За останні сiм місяців він зріс удвічі, повідомив перший віце–прем’єр–міністр України Андрій Клюєв. Він висловив переконання, що при таких темпах зростання річний рубіж у 50 мільярдів доларів — цілком реальне завдання.

 

2,7 мільярда

кіловат–годин становить експорт української електроенергії, який за дев’ять місяців зрiс на 2%. Як повідомили в Міністерстві палива та енергетики, 77% від загального обсягу українського експорту електроенергії припало на поставки в напрямку до Білорусі. Із січня по вересень експорт електроенергії до Угорщини скоротився більш ніж на 73,5%, до Словаччини — на 76,9%, а до Румунії виріс на 98,1%.

 

317,34 мільйона

тонн вантажів перевезли залізниці України за дев’ять місяців поточного року. Це на 12,4 відсотка більше, ніж за відповідний період 2009–го. Зокрема, впродовж січня—вересня цього року на 38,7% зросли обсяги імпортних перевезень, на 11,2% — експортних, на 13,4% — внутрішніх та транзитних — на 3,6 вiдсотка.

 

37,3 мільйона

тонн зерна вже зібрали аграрії, повідомляють у Міністерстві аграрної політики України. Водночас соняшник зібрано з площі 3,7 мільйона гектарів, отримано 5,9 мільйона тонн насіння. Цукровий буряк зібрано з площі 289 тисяч гектарів, накопано 8,6 мільйона тонн коренеплодів. Сою зібрали з площі 683 тисячi гектарів, отримавши 1 мільйон тонн насіння.

 

8,5 мільйона гектарів

становлять прогнозовані площі посіву озимих культур на зерно. Це майже на 600 гектарів більше, ніж планувалося на початку посівних робіт. Загалом в Україні станом на 11 вересня всі категорії господарств посіяли 6,7 мільйона гектарів озимих зернових культур, що становить 78% від прогнозу, повідомили в прес–службі Міністерства аграрної політики.

 

7 мільйонів гривень

виділив Кабінет Міністрів України на облаштування спортмайданчиків поблизу житлових будинків та у місцях масового відпочинку. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації вже подають заявки про потребу на такі майданчики.

 

47,838 тисячi

легковикiв виробляють в Україні за рік. Упродовж січня—вересня їхнє виробництво скоротилося на 15 відсотків, повідомили в Асоціації автовиробників України «Укравтопром». Водночас виробництво автобусів за дев’ять місяців цього року зросло в 2,4 раза. Також в Україні зросло виробництво вантажних автомобілів.

 

44 відсотки

українців вважають, що країна прямує до нестабільності. Про це на прес–конференції повідомив головний дослідник Міжнародної фундації з виборчих систем Ракеш Шарма, посилаючись на результати дослідження «Ставлення українців до адміністрації Януковича і державних справ в Україні». При цьому лише 21% респондентів упевнені, що Україна прямує до стабільності, решта ж опитаних не визначилася з відповіддю.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>