Високий блондин із грибами і коньяком

Високий блондин із грибами і коньяком

У Західній Європі немає культу збирання грибів. Але гриби там люблять, і не тільки безбарвні на смак шампіньйони. Це опосередковано доводить книга славетного французького коміка П’єра Рішара «Закоханий кухар». Нещодавно 76–річний актор побував у Києві і дав три моновистави, про що широко писала столична преса. Писала і про те, як у ресторані «Шинок» Рішар їв і нахвалював борщ. Меню актора в ресторані бельгійської кухні, де він провів значно більше свого київського часу, жовта преса, мабуть, не змогла довідатися. Втім про грибні смаки П’єра Рішара можна дещо дізнатися з його «друкованої творчості». Тож, рецепти від коміка.

Лісова пісня

Лісова пісня

Опеньки вражають масовістю і стійкістю: як пощастить, то з одного пенька можна нарізати півкошика, і так — до заморозків. Приємно, що їх можна брати і в перші дні по приморозках — на відміну від інших грибів, опеньки, зальодянілі і крихкі, швидко відходять і смаку не втрачають. Отже, хто не встиг облизнутися на білі чи підберезовики — рушайте хоч на опеньки, це їхній час.

Всі статті рубрики