Мертві «Бджоли» не гудуть

Мертві «Бджоли» не гудуть

На парламентських виборах у Латвії, які відбулися минулої суботи, перемогу здобув правлячий блок «Єдність» на чолі з чинним прем’єр–міністром Валдісом Домбровскісом. Як повідомив учора голова центральної виборчої комісії Латвії Арніс Цимдарс, його підтримали 31,1 відсотка виборців. Друге та третє місця, за попередніми даними (офіційні результати оголосять приблизно через два тижні, після розгляду всіх скарг), посіли блок «Центр згоди», який репрезентує російськомовне населення Латвії (26 відсотків голосів) та Союз зелених і селян (19,7 відсотка). Окрім того, до Сейму пройшли об’єднання «За кращу Латвію» (7,65 відсотка) та Національне об’єднання «Вітчизні і свободі / Все Латвії!»  (7,64 відсотка). Відтак зі 100 мандатів Сейму «Єдності» відійде 33, «Центру згоди» — 29, Союзу зелених і селян — 22, а «За кращу Латвію» та радикальні націоналісти з Національного об’єднання здобули по вісім місць.

Коли німець обняв німця

Коли німець обняв німця

Минулої неділі Німеччина відсвяткувала ювілейний День єдності — 20 років тому Федеративна Республіка Німеччина возз’єдналася в одну державу з Німецькою Демократичною Республікою. Головні урочистості відбувалися в найменшій федеральній землі Бремен, оскільки саме вона на цей час головує в Бундесраті (федеральному парламенті). Відзначити цей особливо важливий для всіх німців день до Бремена прибули канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент країни Крістіан Вульф, а також політики ФРН, колишньої НДР та інших країн, завдяки яким стало можливим возз’єднання двох частин німецького народу в єдину державу. Як повідомляє канал «Євроньюз», почесне місце було відведено екс–канцлеру Гельмуту Колю, завдяки зусиллям і під час правління якого НДР злилася з ФРН.

Нагорода «з пробірки»

Нагорода «з пробірки»

З оголошення лауреата в галузі медицини та фізіології вчора стартував Нобелівський тиждень, впродовж якого Нобелівський комітет назве всіх цьогорічних володарів цієї найпрестижнішої премії світу. Медичний «Нобель» дістався британському вченому–біологу Роберту Джеффрі Едвардсу за розробку методу запліднення поза організмом матері («ін вітро»), який створив революцію в лікуванні жіночого безпліддя.

А в грудях — полум’яний двигун

А в грудях — полум’яний двигун

Італійські кардіохірурги вперше в історії медицини трансплантували штучне серце 15–річному хлопцю. Раніше схожі операції проводили тільки дорослим, до того ж механічне серце пересаджували їм лише тимчасово — доти, доки не знайдеться «живий» донорський орган. Унікальну операцію, в результаті якої механічний апарат має назавжди замінити пацієнтові рідне серце, провели хірурги римської дитячої клініки, яка належить Ватикану. Як повідомив минулої суботи на прес–конференції в Римі голова хірургічної бригади Антоніо Амодео, пересадку здійснили ще минулого четверга.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Президент — екс–терористка, конгресмен — клоун

Президент — екс–терористка, конгресмен — клоун

Наступним президентом Бразилії вперше в історії країни може стати жінка. Власне, соціологи пророкували Ділмі Руссефф перемогу на виборах ще в першому турі. Певний аванс на вибори голові своєї адміністрації (до Ділми таку високу посаду в Бразилії також не обіймала жодна жінка) видав нинішній президент Інасіу Лула да Сильва, який дуже успішно керував країною останні вісім років. Сам він після двох президентських термінів не мав права брати участі у виборах.

БіГ на місці

БіГ на місці

Від результатів загальних виборів, які відбулися минулої неділі в Боснії і Герцеговині, стомлена ворожнечею в цій країні Європа очікує початку реформ. Проте, швидше за все, марно — майже штучно «зліплена» на підставі Дейтонських домовленостей, БіГ надалі залишається нестійким утворенням із Республіки Сербської, православне населення якої тяжіє до приєднання до Сербії, та мусульмансько–хорватської федерації, всередині якої відносини між боснійцями (слов’янами, що перейшли на іслам після кількасотрічного перебування під владою турків) та католиками–хорватами також далеко не ідеальні.

Всі статті рубрики