Великий жовтень по–українськи

Великий жовтень по–українськи

Спершу мало хто з представників владної верхівки всерйоз сприймав той пікет, який зібрався 2 жовтня 1990 року в Києві на площі Жовтневої революції (нині — майдан Незалежності). На площу до підніжжя гранітного монумента з Леніним, робітниками й солдатами прийшла група студентів. Вони мали напоготові намети, розкладачки й спальники. Хлопці й дівчата сіли на гранітні східці, розіпнули гасло з політичними вимогами, оголосили голодування, а надвечір напнули перші намети. Тоді Україна ще була радянською республікою у складі СРСР, мітинги «сепаратистів» виглядали вже як звичне явище, але не мали особливого впливу на рішення Верховної Ради УРСР на чолі з комуністом Кравчуком.

У центрі Києва за ситуацією стежили значні сили міліції, але табір постав безперешкодно. Політики, навіть з опозиційного, демократичного, табору, не уявляли, що студентський протест невдовзі обернеться на лавину й охопить всі вищі навчальні заклади міста. Докотиться до заводів, змете уряд і примусить керівництво Верховної Ради йти на переговори задля рішень про реальну незалежність республіки.

Хто знищує Україну?

Хто знищує Україну?

Учора партія «Наша Україна» розпочала кампанію на захист української мови «Є мова — є майбутнє. Русифікації — стоп!». З цього приводу голова Ради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко надiслав відкрите звернення до народних депутатів стосовно проекту Закону «Про мови», що його подали до ВР «регіонали», комуністи і прихильники Володимира Литвина. Звернення відправили всім депутатам Верховної Ради. Однак воно стосується передусім «нашоукраїнців». «Якщо ви, всупереч позиції ваших виборців, підтримаєте антиукраїнський закон, на вашому імені назавжди залишиться тавро зрадника», — нагадує однопартійцям–нардепам пан Наливайченко. Він застерігає від поведінки, як у час підписання «харківських угод», коли «дев’ять депутатів «НУ» стояли до кінця, а решта були або в буфеті, або з гальорки спостерігали, як «регіонали» б’ють їхніх побратимів».

«Одиниця» з обманом

«Одиниця» з обманом

У Херсоні «регіонали» сфальсифікували своє перше місце при реєстрації списків кандидатів до міськради і спровокували грандіозну бійку у виборчій комісії.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики