ЦИТАТИ ТИЖНЯ

01.10.2010

Віктор Янукович,
Президент України
— до голови Донецької ОДА Близнюка, який на нараді стояв у нього за спиною і створював цим дискомфорт:

— Коли хтось стоїть за спиною, у мене руки завжди неспокійні.

(«Остров»)

 

Анатолій Близнюк,
голова Донецької обладміністрації
— про політиканів, які захищають продавців секонд–хенду:

— Я говорю про тих людей, які вийшли на мітинги на захист секонд–хенду і сказали: «Ми не хочемо Україні створювати додаткові робочі місця, ми не хочемо робити трикотаж, ми не хочемо шити взуття — ми хочемо тільки труси, що носив німець, потім угорець, потім поляк, а потім ще хтось у Голландії, якийсь член одностатевої родини. Ми будемо носити ці труси — це межа наших мрій».

(«Фокус»)

 

Юлія Тимошенко,
лідер ВО «Батьківщина»
— про свій заклик до громадян та ЗМІ не бути пасивними спостерігачами знищення демократії в Україні партією влади:

— Ми розраховуємо на те, що за 10 років боротьби проти всіх авторитарних режимів в Україні ми все ж таки маємо і чесних журналістів, і громадянське суспільство, здатне зрозуміти: якщо сьогодні прийшли за партією «Батьківщина», то завтра прийдуть за вами, а післязавтра — за вашими дітьми, і потім вам не буде куди йти, і вам, можливо, не буде де статтю написати... В Україні каленим залізом випалюють право народу на вибір. Вони хочуть зробити такі умови, щоб люди не могли поміняти цю владу, навіть люто ненавидячи її.

(Tymoshenko.ua)

 

Володимир Огризко,
екс–глава МЗС, член «Нашої України»
— про потребу оздоровлення партії:

— Тут (на з’їзді) багато говорилося про мораль. Ми повинні вибачитися перед своїми прихильниками — за нездійснені мрії і за кадрові прорахунки, які мали місце... Я пропоную, щоб весь керівний склад партії вийшов із «Мерседесів» і «Лексусів» і щоденно, щотижнево відвідував наші районні центри, села. Це нелегке спілкування, люди говорять неприємні слова, але без цього ми нікуди не зрушимо!

(«Українська правда»)

 

Геннадій Москаль,
нардеп від «НУНС»
— про намір глави МВС Могильова запровадити єдиний паспорт (внутрішній і закордонний одночасно):

— Цю ідею можна прокоментувати українською приказкою: дурний, дурний, але хитрий... Це означає, що всім українцям треба буде видати нові паспорти. Закордонний паспорт зараз коштує від 354 до 1214 грн. От і помножте ці суми на 37 мільйонів громадян, яким треба буде видати нові паспорти «від Могильова». Якщо згадати, що видачею паспортів у нас займається МВС, ви зрозумієте, що паном Могильовим рухають не реформи, а суто меркантильні інтереси.

(NSo.org.ua)