Кандидати, на старти!

28.09.2010

У виборчій кампанії стартував один із найцікавіших етапів — висунення кандидатів у депутати місцевих рад, міські, селищні та сільські голови. Відповідно до календарного плану, вiд завтра вибор­чі комісії почнуть приймати документи від охочих балотуватися. Висування триватиме до 2 жовтня.

Одним із найбільш спритних виявився Харків. Головних претендентів на посаду мера вчора запропонували партійні організації міста. Так, Партія регіонів висунула скандально відомого секретаря міськради Геннадія Кернеса. Його кандидатуру запропонував екс–мер міста, а нині «губернатор» Михайло Добкін — герой відомого відеоролика про «текст, по–дебільному написаний» (у ролі суфлера для Добкіна тоді, перед минулими виборами мера, виступав саме авторитет Кернес). А партія «Батьківщина» висунула в мери колишнього «губернатора» Арсена Авакова, який нещодавно перейшов до БЮТ із «Нашої України».

Щодо тенденцій по країні загалом, то, відповідно до опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», майже 60% виборців очікують фальсифікацій на місцевих виборах, причому 31% — значних. Найбільше стурбовані можливими маніпуляціями мешканці півночі й заходу України — тих регіонів, де найменше підтримують нинішню владу. Найменше ж очікують махінацій на Донбасі. Участь у виборах мають намір точно взяти 42% опитаних (ще 36% — «скоріше, мають»). Лише 29% респондентів очікують, що після виборів за змішаною, мажоритарно–пропорційною, схемою місцеві депутати стануть більш підзвітні виборцям. Опитування 2000 осіб проводили 9—16 вересня в усіх регіонах.

 

ДО РЕЧІ

Кандидати «Народної самооборони» підуть на місцеві вибори за списками партії ВО «Батьківщина». «Ми домовилися з Юлією Тимошенко про те, що в кожній області керівники «НаСа», які бажають бути депутатами, будуть включені в списки «Батьківщини», — розповів лідер «Самооборони» Юрій Луценко.