Січ, яку збудував Чоботарь

Січ, яку збудував Чоботарь

Уже п’ятий рік тернополянин Валерій Чоботарь будує Січ на околиці села Червона Діброва, що за 20 кілометрів від Чернівців, за аналогією Запорозької. Сучасну Січ Валерій відтворює на основі археологічних розкопок та історичних документів, а від автентичної вона відрізняється хіба тим, що для її будівництва використовують деякі сучасні будівельні матеріали.

Посидимо на Ейфелі

Посидимо на Ейфелі

Нинішній рік вінничани могли б із повним правом назвати роком Григорія Артинова. Відзначення 150–річчя від дня народження головного будівничого, який на початку минулого століття двадцять років очолював профільну службу міста і фактично сформував вигляд його історичної частини, включало цілу низку заходів. Серед них — відкриття меморіальної дошки, виставка світлин та проектів архітектора (див. «УМ» за 29 липня ц. р.).

Крим камуфляжний

Крим камуфляжний

Це тільки цивільні наразі можуть повною мірою оцінити всі його принади. Місцевим же і приїжджим військовим досі не дають це зробити навчання «Взаємодія–2010», які, до слова, і розпочалися в Криму, на його найбільшому полігоні «Опук», висадкою морських піхотинців. «Чорні берети» тоді не тільки добре показали себе у навчальному бою, зокрема при десантуванні з корабля, літака і гелікоптерів, а й безпомилково діяли у «позаштатній» ситуації на «десантнику» «Кіровоград», реально надавши першу медичну допомогу одному з поранених моряків.

Всі статті рубрики