РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.09.2010

3,6 мільйона українців

у липні поточного року отримали заробітну плату на рівні 509 гривень. Як повідомив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук, лише впродовж 2009 року кількість працюючих громадян, які платять внески до пенсійної казни, скоротилася на мільйон. А за перше пiвріччя 2010–го — ще майже на 100 тисяч. Борис Зайчук також акцентував увагу на розв’язанні проблеми підвищення зарплатні, без чого перехід на другий рівень пенсійного забезпечення, на його думку, є неможливим.

 

864 тисячі гривень

субвенції надала Тернопільська міськрада селу Малашівці, поблизу якого розташоване сміттєзвалище, на покращення матеріального та соціально–культурного стану селян і захисту від можливого негативного впливу на них місця з побутовими відходами. Зокрема, по тисячі гривень одноразової допомоги отримають 90 громадян пенсійного віку та 21 дитина шкільного віку. По 2 тисячі виділять кожній малашівській сім’ї. Окрім того, 35 тисяч гривень витратять на закупівлю медобладнання. А на 450 тисяч буде профінансовано капітальний ремонт лікарні, клубу та сільської бібліотеки.

 

200 тисяч абортів

щороку роблять українки, згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров’я. За неофіційними, кажуть медики, ця цифра може бути більшою в кілька разів. Причому 10 відсотків переривання вагітності роблять дівчата у віці до 19 років. Відтак Мінохорони здоров’я має намір провести симпозіум за участю спеціалістів iз біоетики на тему «Морально–етичні аспекти штучного переривання вагітності», метою якого буде вироблення рішення, яке зменшить кількість охочих українок робити аборт.

 

30 тисяч людей

залишаться без роботи на Харківщині у зв’язку із забороною урядом ввезення в Україну одягу second hand. Як заявив віце–президент Асоціації дилерів поношеного одягу з Європи Хамед Рахімі, в цілому по Україні ця цифра може сягнути мільйона людей. Рахімі зазначив, що на одного мешканця нашої держави припадає 1,5 кілограма одягу second hand, а тому заборона його ввезення буде невигідною для значної частини суспільства.

 

1280 доларів

перевищила вартість унції золота, таким чином установивши новий історичний рекорд на торгах у Гонконгу. Фахівці констатують: здорожчання кольорового металу з початку року вже перейшло межу у 14 відсотків. Окрім того, на тих же торгах уперше за останні 30 років побило рекорд срібло, ціна унції якого зросла до 20,745 долара. А загалом iз початку 2010 року ціна на срібло зросла на 23 відсотки.

 

84 відсотки зернових

уже зібрали українські аграрії, повідомив перший заступник міністра аграрної політики Сергій Мельник. Зокрема, до засік удалося засипати більшість ранніх зернових i зернобобових, у тому числі — кукурудзу. Пан Мельник також нагадав, що Кабмін очікує врожайність на рівні 38 мільйонів тонн і більше. Він також уточнив, що майже 3 мільйони тонн зерна, в основному пшениці, ячменю і кукурудзи, вже експортовано.

 

70 відсотків смертей

від СНІДу в нашій державі пов’язані з туберкульозом, повідомила координатор UNAIDS в Україні Ганна Шакарішвілі. «Лише 40 відсотків молодих людей мають правильні знання про СНІД і як від нього захиститися, тоді як у Західній Європі ці показники перевищують 80%», — зазначила вона. За її словами, споживачі ін’єкційних наркотиків у в’язницях отримують лише інформаційну підтримку й обмежений доступ до тестування на ВІЛ–інфекцію і до лікування СНІДу.

 

50 відсотків українців

не підтримують ідею внесення змін до Конституції і скасування поправок, внесених п’ять років тому, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». При ц­ьому 31% наших співвітчизників позитивно оцінює цю ініціативу, не визначилися 9 відсотків респондентів. Найбільше змін до Основного закону хочуть на Донбасі. Вибираючи оптимальну форму правління, чотири відсотки підтримали б диктатуру, 17% — президентську форму правління, третина погодилася б на президентсько–парламентську, 5% — на парламентсько–президентську Україну.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>