НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невдячна праця по–кримськи

Невдячна праця по–кримськи

Чільні позиції у переліку боржників, оприлюдненому міськдержадміністрацією Севастополя, займають комунальники і російські підприємства, що обслуговують Чорноморський флот. Так, згідно з офіційною статистикою, 13–й судноремонтний завод Міністерства оборони РФ (ФГУМОРФ 13СРЗ), про борги якого «УМ» писала раніше, із загальною заборгованістю iз заробітної платні майже 3 мільйони 250 тисяч гривень, посів друге місце. Через відсутність замовлень підприємство, де працює близько тисячі людей, наразі переживає нелегкі часи: нещодавно керівництво заводу намагалося перейти на 3–денний робочий графік. Колектив звернувся до прем’єрів України і Росії, аби вони допомогли забезпечити підприємство роботою.

За повний бак платило Косово

За повний бак платило Косово

Кримінальну справу за фактами правопорушень українських «блакитних шоломів» у Косово Міністерство оборони днями передало до Генпрокуратури для проведення досудового слідства. За словами речника військового відомства Олександра Клубаня, ще у вересні 2009 року командувач багатонаціональних сил KFOR у Косово генерал Маркус Бендлер передав тодішньому командувачу Об’єднаного оперативного командування ЗСУ, генерал–лейтенанту Володимиру Можаровському, який перебував на Балканах iз робочою поїздкою, офіційного листа, в якому чітко вказувалося на правопорушення українських миротворців, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

Той самий Хрест

Той самий Хрест

Як повідомив настоятель одеського храму Святого апостола Андрія Первозванного Української греко–католицької церкви отець Ігор Тарас, святиню привезуть зі Львова, куди, у свою чергу, її привіз священик–єзуїт з Єрусалима. В одеському храмі очікують велику кількість прихожан, адже фрагмент Хреста привезуть якраз напередодні свята Воздвиження Хреста Господнього, яке православні та греко–католики відзначатимуть у понеділок, 27 вересня.

Кривавий звіт

Кривавий звіт

За даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає п’яте місце в Європі за рівнем насильства серед молоді. До того ж доволі часто молоді українці під впливом алкоголю з’ясовують стосунки хапаючись за ножа, i в цих сутичках гине більше п’яти (!) молодих людей на 100 тисяч населення. У багатьох європейських країнах, охоплених дослідженням, цей показник не сягає і одного випадку.

Зустріч у землянках

Зустріч у землянках

У День партизанської слави в лісовому урочищі Лопатень пройшов міжнародний зліт партизанів та підпільників. На свято мали приїхати ветерани Росії, Білорусі та Молдови, але їм далека дорога видалася вже не під силу. Тому бойову молодість згадували лише українські підпільники.

Бліда небезпека

Бліда небезпека

Після рясних вересневих дощів грибів в українських лісах — хоч косою коси. А разом із ними додалося й роботи у медиків. Як повідомив учора на прес–конференції у «Главкомі» головний токсиколог МОЗ, завідувач відділення токсикології дитячої лікарні «Охматдит» Борис Шейман, тільки за останній місяць від отруєння грибами померло 13 осіб. У всіх випадках люди отруїлися блідою поганкою. Загалом же з початку року зареєстровано 140 випадків отруєнь грибами, у десяти з них на лікарняне ліжко потрапили діти. Тільки за минулі вихідні до столичної лікарні швидкої допомоги потрапило семеро людей iз грибними отруєннями, а до вінницьких лікарень 21 вересня — четверо. І про підсумки «тихого полювання» грибів на людей наразі говорити ще рано, бо в різні роки піки отруєнь припадають на різні місяці, торік, наприклад, «найврожайнішим» був жовтень.

Всі статті рубрики