НОВИНИ ПЛЮС

18.09.2010

За журналіста порушили справу

Виконувач обов’язків прокурора Суворовського району Херсона порушив кримінальну справу за фактом заподіяння голові Херсонського відділу Комітету виборців і редактору видання «Вільний вибір» Дементію Бєлому тілесних ушкоджень. Як писала «УМ», журналіста побили в приміщенні Херсонського обласного академічного музично–драматичного театру ім. Миколи Куліша, коли Бєлий вимагав від мера відповісти, чому його не пропускали на звіт міського голови перед активом області.

Суд над «руйнаторами Леніна» затягується

Судове засідання, на якому вчора мали б оголосити вирок «руйнаторам бессарабського Леніна» — Миколі Коханівському, Андрію Тарасенку, Олександру Задорожному, Івану Срібному та Богдану Франту, перенесено на 6 жовтня через відсутність у залі суду головних свідків обвинувачення (міліціонерів, які затримували націоналістів).

Штрафи ДАІ занесуть в єдину базу

Державтоінспекція має намір до кінця поточного року створити єдину базу сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Як повідомив начальник ДАІ України Валерій Лозовий, наразі в рамках виділеного фінансування формування центральної бази скоро завершиться, тому в наступному році ДАІшники розраховують мати всеукраїнську базу даних сплати штрафів за порушення ПДР.

Українці світу написали Януковичу про Забілого

У своєму зверненні Світовий конгрес українців вимагає від Президента пояснити репресивні дії Служби безпеки щодо історика і директора Національного меморіалу «Тюрма на Лонцького» у Львові Руслана Забілого. У листі СКУ, зокрема, закликав Януковича «розглянути справу Руслана Забілого та з’ясувати дії СБУ, які викликають велике занепокоєння в Україні та діаспорі».

Ахметов купив ЦУМ?

Акції найвідомішого в Україні універмагу придбали структури, підконтрольні найбагатшому українцю Рінату Ахметову. Як пише газета «Дєло», офіційного оголошення про продаж ЦУМу не було, утім виданню стало відомо, що 10 вересня на зборах акціонерів було повністю змінено менеджмент Відкритого акціонерного товариства «Київський центральний універмаг», до складу наглядової ради увійшли люди, тісно пов’язані з групою «СКМ», яка, як відомо, керує активами народного депутата від Партії регіонів.

ДАІ за «українські» дорожні знаки

Державтоінспекція ніколи не встановлюватиме вказівники і знаки дорожнього руху російською мовою, заявив начальник Державного Департаменту ДАІ Валерій Лозовий. «Є Державні стандарти України, які визначають, що усі дорожні знаки і вказівники мають бути українською, тобто державною мовою», — наголосив Лозовий. Як відомо, раніше парламент Криму схвалив рішення, в якому пропонується продублювати дорожні знаки російською і англійською мовами.

Звинувачуваного у 57 вбивствах... виправдали

На прохання Генеральної прокуратури Київський районний суд Донецька закрив справу проти Гіві Немсадзе, якого підозрювали у причетності до скоєння десятків убивств на чолі організованої банди. Тривалий час Немсадзе перебував у міжнародному розшуку і повернувся в Україну в липні цього року. Тоді він з’явився до Генеральної прокуратури з повинною і був відпущений на підписку про невиїзд. Немсадзе визнав свою провину лише у тому, що не повідомив про вбивство шести осіб, до загибелі яких причетний його старший покійний брат, а не він сам.

Акції «Київміськбуду» заарештували

Господарський суд столиці наклав заборону вчиняти будь–які дії з 80 відсотками акцій компанії, задовольнивши відповідне клопотання Генпрокуратури. Як відомо, наглядовий за законністю орган просить Феміду визнати недійсним договір купівлі–продажу муніципального пакета холдингу і зобов’язати покупця повернути цінні папери Києву.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>