ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Обеззброїли «партизанів»

Обеззброїли «партизанів»

Нарешті «Донбас–арена» дочекалася великого свята футболу під назвою «Ліга чемпіонів», для якої її передусім і будували. Хоча, звісно, президент «Шахтаря» Рінат Ахметов волів побачити Суперлігу на своєму стадіоні ще торік, але тоді донеччани поступилися у кваліфікації скромній румунській «Тімішоарі». Тепер же, виборовши чемпіонство в Україні, «помаранчево–чорні» потрапили до групової стадії без відбору. І позавчора успішно стартували, обігравши сербський «Партизан».

Павло Тимощенко: П’ятиборство в Україні — сімейний вид спорту

Павло Тимощенко: П’ятиборство в Україні — сімейний вид спорту

«Бронзовий» успіх Вікторії Терещук на Олімпіаді в Пекіні якось відвернув увагу спортивної громади від чоловічої команди сучасних п’ятиборців. Хоча насамперед хлопцям, після того як Вікторія пішла в декретну відпустку, належало відстоювати честь України на міжнародних змаганнях. Естафету від тендітної жінки підхопив Дмитро Кірпулянський, який у 2009 році дотягнувся до «бронзової» сходинки світового п’єдесталу. Проте нинішній сезон донеччанину відверто не вдався: 26–те місце на світовій першості та 30–те — «на Європі» — зовсім не той результат, якого чекали від лідера збірної. Але тут на авансцені «лицарів п’яти якостей» з’явився ще один талановитий хлопець, який добре вміє їздити верхи, фехтувати, стріляти, плавати й бігати — Павло Тимощенко. Виступаючи разом iз Вікторією Терещук у змішаній естафеті, 23–річний киянин здо­був для України єдину нагороду на світовій першості, що недавно відбулася в Китаї. Аби в деталях намалювати портрет Тимощенка, кореспондент «УМ» розшукав худорлявого «гладіатора» зростом 191 см в Алушті на відновлювальному зборі.

Одинадцять із десяти

Одинадцять із десяти

Важко сказати, чи вболівали позавчора прихильники київського «Динамо» за єдиного представника України в Суперлізі — донецький «Шахтар», але багато хто з них точно підтримував «Реал» у його протистоянні з «Аяксом». Підопічні Жозе Моуріньйо мали на руках усі козирі, щоб перемогти недавнього кривдника «біло–синіх». Натомість амстердамська команда позбулася свого «джокера» — через перебір жовтих карток, отриманих у кваліфікаційних раундах ЛЧ, стартовий поєдинок групового етапу пропускав лідер атак і капітан «Аякса» Луїс Суарес. Як результат — комфортна перевага «вершкових» у два м’ячі. «Королівський клуб» на високій ноті почав похід по десятий Кубок чемпіонів.

Всі статті рубрики