Десять років без Гії

Десять років без Гії

Саме 16 вересня 2000 року тодішній керівник кримінального розшуку МВС Олексій Пукач із підлеглими «перевертнями» підставили службове авто Hyundai Sonata редактору «Української правди» Георгію Гонгадзе під виглядом таксі. Журналіста вивезли за місто й жорстоко вбили. Починаючи з 2005 року 16 вересня, у день зникнення Георгія, громадськість щорічно організовує акції його пам’яті та пам’яті всіх загиблих журналістів.

Шантаж покійником

Шантаж покійником

Відповідний висновок народний депутат озвучив в офіційному депутатському запиті на ім’я Олександра Медведька, в якому, зокрема, звертає увагу Генпрокурора, що навіть у десяту річницю викрадення і вбивства журналіста замовники й організатори злочину не понесли заслуженого покарання. Причиною цьому, на думку Омельченка, який, вочевидь, не погоджується з висновками слідчих, що днями визнали єдиним замовником убивства Георгія Гонгадзе покійного екс–главу МВС Юрія Кравченка, є «політична заангажованість керівництва Генеральної прокуратури».

Або пан, або пропав...

Або пан, або пропав...

Експерти і політики вже зараз прогнозують жорсткий перебіг виборчих перегонів на місцях. «Кампанія стартувала, і вже відчувається якась нервозність, емоційність. Хоча, здавалося б, місцеві вибори традиційно не мають такого доленосного значення, як вибори Президента або парламентські, — зазначає політолог Володимир Фесенко. — Проте ми бачимо дуже багато пристрастей навколо місцевих виборів, які багато в чому впливатимуть і на формування нового політичного режиму в країні — на те, яким він буде».

Всі статті рубрики