Залицявся єнот до кози...

15.09.2010

Несподівано проблемними виявилися минулі вихідні для мешканців Нововасилівки Бердянського району: напередодні, за рішенням надзвичайної протиепідеміологічної комісії, у цьому приміському селі ввели карантин. Жорсткі обмеження спричинив... єнот.

Хижак забрів на подвір’я однієї з приватних садиб, розповів на засіданні начальник Бердянського міського управління ветеринарної медицини Дмитро Дойнов. Спершу напав на козу, а коли за неї «заступився» домашній пес — поцапався і з ним. Розуміючи, що дикий собака прирученому — не товариш, господар оперативно втрутився у гризню і хитрощами загнав гостя–розбишаку до клітки.

Прибулі ветеринари підключили мисливців. Проби застреленого хижака відправили на експертизу. Її результат — сказ — і спричинив введення в Нововасилівці жорсткого карантину. Аби сказ не поширився на все село, ветслужба опрацьовує не лише обiйстя, що стало місцем хижих баталій. Непереливки і собакам–безхатченкам, масове відловлення яких через НП відновлено як у селі, так і в райцентрі. Ситуація, вочевидь, надто нештатна, позаяк навіть учора вранці в Нововасилівській сільраді відмовилися повідомляти «УМ» будь–які нові подробиці.