День суму і єднання

День суму і єднання

Минула субота у Сполучених Штатах Америки, за словами президента Барака Обами, пройшла під знаком суму та єднання — країна вшановувала пам’ять загиблих дев’ять років тому під час терористичних атак на Нью–Йорк та Пентагон. «11 вересня 2001 року майже три тисячі життів було перервано внаслідок найбільш кривавого в історії нападу на США. Ми ніколи не забудемо вигляд літаків, що врізаються в будинки, і фотографії, які вивішували сім’ї зниклих безвісти, — наголосив Обама у зверненні до нації. — У цей день, коли ми згадуємо той страшний момент, ми об’єднуємося в усвідомленні єдності й загальної мети. Найжахливішій ваді ми відповідаємо найкращими людськими почуттями. Щороку ми знову повторюємо, що будемо боротися з тими, хто здійснив ці варварські теракти і замислює нові, ми ніколи не зупинимося у справі захисту своєї країни».

Конституція в паранджі

Конституція в паранджі

Туреччина впритул наблизилася до фундаментальної конституційної реформи. На референдумі, який відбувся минулої неділі, 58 відсотків турків висловилися за підтримку змін до Основного закону. Вкидаючи свій бюлетень у скриньку, прем’єр–міністр країни, лідер правлячої Партії справедливості та розвитку (ПСР) Реджеп Таїп Ердоган, який виступив одним з ініціаторів референдуму, сказав: «Сьогодні турецька демократія проходить критичну точку. Це важливий екзамен для нас».

День гніву для людини в кепці

День гніву для людини в кепці

Над мером Москви Юрієм Лужковим згустилися хмари. Хоча довгожитель російської політики — горішок міцний, і розмірковуючи над тим, як довго залишилося йому перебувати при владі, аналітики не ризикують давати однозначні прогнози. Попри те, що вороги в очільника Білокам’яної дуже могутні, а розгорнута ними інформаційна кампанія проти людини в кепці (це, нагадаємо, улюблений головний убір Лужкова) — надзвичайно потужна.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики